Mumcu Bayraklı’da Anıldı

Bayraklı Belediyesi, ölümünün 25. yıldönümünde araştırmacı-gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu Havuz Düğün Salonu’nda düzenlenen panelle andı. Burada konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İddia ediyorum Uğur Mumcu ve sevgili Atatürk’ün ideallerini Türkiye’de en iyi yaşatan ilçe bayraklıdır” dedi.

  • 0
  • 525
Mumcu Bayraklı’da Anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, ölümünün 25. yıldönümünde araştırmacı-gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu Havuz Düğün Salonu’nda düzenlenen panelle andı. Burada konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İddia ediyorum Uğur Mumcu ve sevgili Atatürk’ün ideallerini Türkiye’de en iyi yaşatan ilçe bayraklıdır” dedi.

Panelin moderatörlüğünü İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu yaparken,  68'liler platformu başkanı, gazeteci-yazar, şair Okan Yüksel, Gazeteci-Yazar Serdar Kızık ve Avukat Veysel Gültaş konuşmacı olarak yer aldı. Bayraklılar panele yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte önünde daktilo ve fotoğraf makinesiyle soğuk heykel atölyesi Uğur Mumcu'yu canlandırdı.  Panelin açılış konuşmasını yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Uğur Mumcu kendini tarif ederken Atatürkçüyüm diye başlamış… Uğur Mumcu ve sevgili Atatürk’ün ideallerini iddia ediyorum Türkiye’de en iyi yaşatan ilçe bayraklıdır. 29 Ekim’de muhteşem bir etkinlik gerçekleştirdik. Orada Atatürk, Cumhuriyet sevgisi laiklik, bağımsızlık, antiemperyalizm vardı. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik 2017’nin en iyi projesi seçildi” dedi.  

“MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ”
“Bugünleri tarif etmenin hiç gereği yok hep birlikte yaşıyoruz” diyen Başkan Karabağ, “25 yıl önce katledilen değerimiz yaşasaydı nerede olurdu? Bence hapiste olurdu! Onun için geldiğimiz nokta iyi bir nokta değil.  Siyasal İslamcılar Atatürk’e sarılmaya başladı. Bu sahte sarılmaların önüne geçeceğiz. Atatürk’ümüzü elimizden almalarını engelleyeceğiz. Mustafa Kemal’in askerleri olmaya devam edeceğiz. Dünyada emperyalizmi yenen ilk ülke Türkiye ve tek lider Mustafa Kemal Atatürk ve onun askerleridir. Atatürkçülük emperyalizme karşı olmak demektir ve sol değerler antiemperyalisttir. Marksist solculara buradan şunu söylüyorum; siz solcu olmak istiyorsanız bir kere Atatürkçü olacaksınız, antiemperyalist olacaksınız. Amerikancı olmayacaksınız. Sevgili Uğur Mumcu’nun bugünlerde bizi böyle görmesini gerçekten istemezdim. Atatürk’ün Samsun’a çıktığından daha kötü durumda değiliz. Gençlerimize ve kadınlarımıza büyük görev düşüyor. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene” dedi.

MUMCU’YU ANLATTILAR
Panelde konuşan Gazeteci-Yazar Serdar Kızık, “Çeyrek asır geçti biz buradayız ve Uğur Mumcu’yu anıyoruz. Bu bizim umudumuzdur. Mumcu kendisini tanımlarken söze şunla başlardı; Ben Atatürkçüyüm. Ardından ben Cumhuriyetçiyim, antiemperyalistim, laikim, terör karşıtıyım’ derdi. Bunlar sıradan şeyler değil. Bütünsel bir şeyi anlatıyor. Bu bütünlük Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye Cumhuriyeti bu temeller üzerine kurulmuştur. Geçen yüzyılın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’tür. 10 Kasımlarda görüyoruz. İnsanlar emir almadan trafikte giderken bile durup saygı duruşunda bulunuyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum yaşanmamıştır” dedi.  Avukat Veysel Gültaş ise, “Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 25 yıl geçti. Yürekliydi, çalışkandı, gericiliğe- yobazlığa yiğitçe direndi. Hukukun üstünlüğü inan demokrasinin yılmaz savaşçısıydı. Anayasa hukuku hocamız Mümtaz Sosyal, ‘Artık Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının ardından ülkemizde hiçbir şey sorgulanamayacaktır’ demişti. Öyle de oldu. Mumcu sorgulanamayan bir hayatı sorgulanabilir bir hale getiren üstün yetenekli bir gazeteciydi. Kaleminin gücüyle şeriat özlemcilerinin foyasını ortaya çıkarmış, din tüccarlarının oyunu bozmuştur” dedi.

ŞİİRLER OKUDU
68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, okuduğu şiirlerle Mumcu’yu andı. Yüksel, “18. asırda basına 6. imparatorluk denirmiş. 19. Yüzyılda ise yasama, yürütme, yargı ve basın sıralaması gerçekleşmiş. 20. asırda özellikle Türkiye’de gazeteciler palto kafa tutanlar diye ayrılmış. Biz kafa tutan gazetecilerdeniz. Biz Uğur Mumcu’nun evlatlarıyız. Bu ülkede cumhuriyet, demokrasi, özgürlük Mustafa kemal bizim bayrağımız olacak. Bunu indiremeyecekler. Bizim Denizlere, Mahirlere, Ulaşlara, Nazımlara, Uğur Mumcu’ya ve Mustafa Kemal’e sözümüz var. Bu ülkeyi kurda kuşa, yobazlara yedirmeyiz” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından panele katılanlar hep bir ağızdan 10. Yıl Marşını okudu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv