Mutfaktan, pazara

  • 0
  • 703
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi’ninkurduğu üretici kadınlar pazarında,  hemev hanımlar ek gelir sağlıyor hem de tezgahlara uğrayan turistler ev yemekleriile buluşuyor.

Çeşme Belediyesi, ilçedeki ev hanımlarına ek gelir sağlamakiçin pazar açtı. Pazar günleri açılan Çeşme Üretici Pazarı’nın bir bölümünekurulan Çeşme Belediyesi Üretici Kadınlar Lezzet Durağı’ndaki tezgahlar,Çeşmeli ev hanımlarına ücretsiz olarak tahsis edildi. Evlerinde, mutfaklarındayaptıkları tarhana, sarma, turşu, reçel ve salçaları kendi tezgahlarında satışasunan ev hanımları, hem bütçelerine ek gelir sağladı hem de ilçe pazarına ayrıbir ‘tat’ getirdi. Ev hanımlarına ek gelir sağlayacak bir projenin uzun süredirgündemlerinde olduğunu söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu,üretici kadınlara şemsiyeleri ve oturma yerleriyle birlikte 40 tane tezgahtahsis edildiğini söyledi

Turistler de memnun
Çeşme Üretici Kadınlar Lezzet Durağı’nın ilçe pazarının encan alıcı yerlerinden birine kurulduğunu vurgulayan Tütüncüoğlu, kendimutfaklarında ürettiklerini satan kadınlar kadar ilçe halkı ve turistlerin depazarın kurulmasından memnun olduklarını söyledi. Turistlerin lüks restoranyemeklerindense, evde pişmiş yemekleri daha ilgi çekici bulduğunu bildirenTütüncüoğlu, projenin turistik yönünün de bulunduğunu açıkladı. Kadınların,kendi yaptıklarını satarak, hem ekonomik yaşamın bir parçası haline geldiğinihem de bütçelerine ek gelir sağladığını söyleyen Tütüncüoğlu, kadınlarınekonomik özgürlüğünün gerekliliğine dikkat çekti, çalışan ve gelir sahibikadının kendisine olan güveninin de artığını hatırlattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv