Mutluluğun resmini çizdiler

  • 0
  • 577
Mutluluğun resmini çizdiler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesine dikkat çekmek amacıyla ortaokul öğrencileri arasında “Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş” başlıklı bir resim yarışması düzenledi. Resimlerdeki “mutlu insan” figürleri dikkat çekti. 545 eserin katıldığı yarışmada dereceye giren çocuklara bisiklet hediye edilecek.

Çevre yatırımlarıyla Türkiye’ye öncü olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, günümüzde hızla artan çevre kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesine dikkat çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki 5, 6, 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş” konulu bir resim yarışması düzenledi.

Bireysel olarak enerji tasarrufunun toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanabilir hale getirilmesini hedefleyen yarışmaya büyük ilgi gösteren çocuklar 545 eserle katıldı. Seçici Kurul’un yaptığı zorlu değerlendirmenin ardından ilk üç dereceye giren resim ile sergilenmeye hak kazanan 50 eser belirlendi. Gürçeşme Leman Alptekin Ortaokulu’ndan 8. sınıf öğrencisi Melisa Dülger, Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan 7. sınıf öğrencisi Şengül Sedef Kırbıyık ve Güzelyalı Ortaokulu’ndan 5. sınıf öğrencisi Gizem Emanet ilk 3 dereceyi paylaşarak bisiklet ödülüne hak kazandı. Seçici Kurul tarafından belirlenen ilk 50 resim, bir hafta boyunca http://skpo.izmir.bel.tr adresli sitedeki sanal sergide sergilenecek; eser sahipleri de boya seti ile başarı belgesiyle ödüllendirilecek. Kazananlar, 16 Ocak 2015 Cuma günü saat 14.00’da Kültürpark İzmir Sanat’ta düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv