Muzaffer İzgü, Karanfiller ve alkışlarla uğurlandı

Büyük bölümü çocuklar için olmak üzere 150’ye yakın kitap yazan ve Cumartesi akşamı 84 yaşında yaşama veda eden Muzaffer İzgü son yolculuğuna uğurlandı.

  • 0
  • 1.193
Muzaffer İzgü, Karanfiller ve alkışlarla uğurlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyük bölümü çocuklar için olmak üzere 150’ye yakın kitap yazan ve Cumartesi akşamı 84 yaşında yaşama veda eden Muzaffer İzgü son yolculuğuna uğurlandı.

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen saygı töreninde oğlu Ahmet Şahin İzgü’nün yaptığı konuşma duygusal anlara neden oldu. İzgi;  “O benim kahramanımdı, şimdi çocuklarımın, torunlarımın, tüm çocukların dedesiyle geçirdiğim 64 yıl yetmedi" dedi.
                      
 
 
 
 
İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen saygı töreninin ardından Alsancak Hocazade Camii'ne getirilen İzgü’nün cenazesi çok sayıda İzgü severi bir araya getirdi. İzgü’nün cenazesine Şair Ataol Behramoğlu, Yazar-Şair Hidayet Karakuş, şair Hüseyin Yurttaş, sinema sanatçısı Menderes Samancılar, AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzgü’nün yazar dostları, yakınları ve okuyucuları katıldı.
İzgü’nün arkadaşı şair Hüseyin Yurttaş, Muzaffer İzgü'nün son günlerinin kendilerine acı verdiğini söyleyerek, "Doktorunun kanser olduğunu onun yüzüne söylemesi, medyada paylaşılması, bir haberle, ölmüş gibi algılanıp taziye için ailenin aranması bizi çok üzdüğü gibi Muzaffer Ağabey’e de ekstra bir sıkıntı oldu. Çocukluğunu zaten hepimiz biliyoruz. Acılarla kavrularak yetişen Muzaffer Abi, kavrukluğunu hiç bir zaman bir kenara atmadı ve hep alçak gönüllü kaldı. Onu sonsuzluğa uğurlarken bütün kitapları ve anılarıyla sonsuzlukta hep bizimle olacak" diye konuştu.

ADINI VERECEĞİZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Büyük bir aydını, sürekli üreten bir yazarı, daha da önemlisi büyük bir insanı kaybettik. Anadolu'da bir laf vardır, dolgun başak eğik durur diye. Dolu adam başı öne eğik yürür. Dik yürümez anlamındadır. Tevazuu anlatır. Adanada doğan İzgü, 40 yıllık gerçek bir İzmirliydi. Düzenlediğimiz mizah etkinliğine onur konuğu olarak katıldığında yaptığı konuşmasında mizahı anlamak için zeki olmak gerektiğini anlatarak, ‘Mizah topsuz tüfeksiz bir silahtır. Vurdu mu yıkar. Mizahçılar korkmaz. Beni 3 yıl okutan, yedirip içiren çamaşır veren halkıma borcumu hala ödeyemiyorum. Belki de yazdığım 154 kitabın altında yatan budur’ demişti. 3 büyük kültür sanat merkezi projemiz var. 2018 yılının sonuna kadar temelini atmak istiyoruz. Komplekse adını vermekten onur duyarız" dedi.

Cenaze törenine katılanların yakalarına taktığı; İzgü fotoğrafının altında daha önce verdiği bir röportajda, öldükten sonra "Muzaffer İzgü doğdu, okudu, düşler kurdu, yazdı ve gitti" denilmesi isteği dikkat çekti.
kırmızı karanfiller bırakılan, götürülürken tabutunun üzerine kırmızı karanfiller atılan İzgü'nün cenazesi dostlarının omuzlarında, alkışlarla uğurlandı. 84 yaşında yaşama veda eden Muzaffer İzgü’nün cenazesi Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv