Müzeler 18 Mayıs’ta ücretsiz

  • 0
  • 569
Yazı Boyutu:

18 Mayıs DünyaMüzeler Günü dolayısıyla Konak Belediyesi’nin beş butik müzesinde girişlerdenücret alınmayacak.

KonakBelediyesi,18 Mayıs Dünya Müzeler Günü kapsamında Kültür Bakanlığı onaylı beşbutik müzeye girişleri ücretsiz yaptı. 18 Mayıs pazar günü başlayacak birgünlük ücretsiz girişler Kadın Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi,Neşe ve Karikatür Müzesi, Mask Müzesi ile Radyo ve Demokrasi Müzesi’ndeuygulanacak.

Dünya kültürmirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tümdünyada her yıl 18 Mayıs’ta kutlanan Müzeler Günü’nde daha çok İzmirliyimüzelerine beklediklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş,müzelerin önemine değinerek, “Müzeler, geçmişle gelecek arasında birer köprüniteliğindedir. Dünyada 37 yıldır, Türkiye’de 32 yıldır kutlanan MüzelerGünü’nde biz de beş müzemizde girişleri ücretsiz yaptık. Vatandaşlarımıza vekente gelen turistlere müzelerimizin kapısı Pazar günü ücretsiz açık olacak”dedi. Başkan Pekdaş, aynı gün müzelerde çeşitli sürpriz etkinliklerin dedüzenleneceğini dile getirdi.

BEŞ MÜZEZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Müzelerintoplumun gelişmesi üzerindeki rolünün duyurulması ve bu yönde kamusal bilincinyaratılması amacıyla belirlenen Müzeler Günü, Türkiye'de 1982 yılından bu yana kutlanıyor.Konak Belediyesi’nin ilçenin farklı bölgelerinde Oyun ve Oyuncak Müzesi, Neşeve Karikatür Müzesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi, Mask Müzesi ile Kadın Müzesibulunur.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv