NARBEM 10 Yaşında

  • 0
  • 1.044
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediyesinin ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’sloganıyla 2002 yılında hayata geçirdiği NARBEM dershanesi, 10. Kuruluş yılınıNarlıdere Atatürk Kültür Merkezin de düzenlenen törenle kutladı.

 

Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Kaymakamlığı’nın, dargelirli ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve daha parlakbir gelecek hazırlamak için 2002 yılında eğitim faaliyetlerine başlattığıNARBEM dershanesi, Narlıdere AKM Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilentören ile 10 yaşını kutladı. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur,Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere Halk Eğitimi Merkezi müdürüEkrem Sarı, NARBEM dershane müdürü Binali Gül, Belediye Meclis üyeleri, siviltoplum örgütü temsilcileri, Muhtarlar, NARBEM dershanesi öğrencileri, ailelerive NARBEM öğretmenleri katıldı.

Karşılığı ödenmez
Narlıdere Belediyesi NARBEM dershanesinin 10. eğitim yılınagirmesi nedeniyle düzenlenen kutlamada bir konuşma yapan Narlıdere Halk eğitimmerkezi müdürü Ekrem Sarı, yıllardır başarılı gençlerin yetişmesinde çok önemlibir rol oynayan NARBEM’in çalışmalarında, özellikle görevlerini özveri ileyerine getiren öğretmenlerin önemine dikkat çekti.  Sarı “ Gecesini, gündüzünü bu gençleringeleceğine katkı koymak için harcayan öğretmenlerimize, bu emeklerininkarşılığında daha çok şeyler vermek isterdik. Yaptıklarının karşılığı ödenmez.İçinde bulundukları hiçbir şartı mazeret göstermeden gerçekleştirdikleribaşarılar ortadadır. Ben hem öğretmenlerimizi hem de öğrencilerimizi kutluyorum.NARBEM dershanesinden katkılarını esirgemeyen Narlıdere Belediye Başkanı AbdülBatur ve Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’ya teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Başarı oranımız % 71
NARBEM dershanesinin kuruluşundan bugüne görev almış veNARBEM dershane müdürü olarak görevini sürdüren Binali Gül 10 yıldırgerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Binali Gül2002 yılından bugüne kadar yedi bin öğrenciye eğitimde fırsat eşitliği yarattıklarınıbelirterek bu 10 yıllık süreç içerisinde iki bin öğrenciye Üniversite, binsekiz yüz öğrenciye Anadolu Meslek Lisesi’nin kapılarını açmanın gururunuyaşadıklarını ifade etti.

Gül “2012- 2013 öğretim yılında üniversite sınavına giren210 öğrencimizden 142’si istedikleri bölümleri kazanmıştır. NARBEM olarakbaşarı oranımız % 68 dir. Seviye belirleme sınavında ise 140 öğrencimizden 100öğrencimiz başarılı olmuştur. Bu noktada ise başarı oranımız % 71’e ulaşmıştır.Ben NARBEM dershanemizi inançlı yüreklerin buluştuğu yer olarak tarifetmişimdir. Başarıya ve daha parlak bir geleceğe ulaşacaklarına inanangençlerimize bu merkezi kazandıran Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba’ya,Narlıdere Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’a öğrencileri ve aileler adınasonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu zaman zarfında bizden destekleriniesirgemeyen Narlıdere İlçe Milli Eğitim Ali Yıldız ve Narlıdere Halk EğitimiMerkezi müdürü Ekrem Sarı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Eğitimde Fırsat Eşitliği
2002 yılında Narlıdere ki sosyal yaşam koşullarınıincelediklerinde gelir seviyesi düşük ailelerin başarılı çocuklarına eğitimdefırsat eşitliği sağlayacak NARBEM’i kaymakamlık ve İlçe Halk Eğitim merkezi ilebirlikte kurmaya karar verdiklerini ifade eden Narlıdere Belediye Başkanı AbdülBatur, 10 yıldır Narlıdere’nin pırıl pırıl gençlerinin önüne parlak ve tertemizbir gelecek imkânı sunmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Batur“NARBEM dershanemizin bugün 10. yaşını kutlamak için bir araya geldik.

10 yıldır eğer gerekli ortam sağlanırsa, gençlerimizin nekadar başarılı olacaklarını yeniden görmek için ve 10 yıl önce NARBEM’ikurmakta ne kadar haklı olduğumuzu görmek için bir araya geldik. MüdürümüzBinali Gül rakamlarla ifade etti. Başarı oranımız % 70’ler civarında. En büyüksevincimiz bizlere ve bu kurslara güvenen öğrencilerimizin ve velilerimizinonlara sunulan imkânı en iyi bir şekilde değerlendirmeleridir. Her yılöğrencilerimizin başarıya ulaştıklarını görmek bize moral veriyor. Bu başarınınelde edilmesinde desteklerini her zaman gösteren Narlıdere Kaymakamı OsmanAslan Canbaba’ya teşekkür etmek istiyorum, her zaman yanımızda oldu. Narlıdereİlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Narlıdere Halk Eğitimi Merkezi Müdürü’müze 10yıldır yanımızda oldukları ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Enönemlisi de NARBEM dershanesi müdürümüz Binali Gül ve öğretmenlerimize bubaşarı tablosunun oluşması için yüreklerini koydukları için teşekkür ediyorum.Biz eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için değerli gençlerimize daha güzelbir geleceğe sahip olmaları için onlara destek olmaya çalıştık. Bundan sonraeğitim hayatları ve ondan sonraki yaşantılarında başarılı olacaklarına benyürekten inanıyorum ve NARBEM dershanemizin başarılarla dolu geçen 10. Yaşınıtekrardan kutluyorum” dedi.

 Daha fazlasını hak ediyorlar
Narlıdere’li gençlerin başarısına ufakta bir katkıdabulunmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Narlıdere Kaymakamı OsmanAslan Canbaba, NARBEM öğrencilerinin başarılarından dolayı tebrik etti. Canbaba“Diğer arkadaşlarınız dershaneye giderken sizlerin gidememesi haksızlık olurdudüşüncesi ile kurulan NARBEM’in ve siz öğrencilerimizin elde ettiği başarılarile gurur duyuyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için NarlıdereBelediyesini bir mekânın da ve personel desteğiyle verilen bu hizmetler içinNarlıdere Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.  Bu genç ve başarılı çocuklarımız dahafazlasını hak ediyor” dedi.

 10. yıl pastası
Yapılan konuşmaların ardından üniversite sınavında başarıelde eden öğrencileri Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıderekaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Narlıdere Halk Eğitim merkezi müdürü EkremSarı’ya çiçek sundu. Öğrencilerin çiçek sunumunun ardından ise  NARBEM 10. Yaşını kutlamak için pasta kesimmerasimine geçildi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere KaymakamıOsman Aslan Canbaba, Narlıdere Halk Eğitimi Merkezi müdürü Ekrem Sarı, NARBEMdershane müdürü Binali Gül, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum örgütütemsilcileri, Muhtarlar, NARBEM dershanesi öğrenciler, aileleri ve NARBEMöğretmenlerinin katılımı ile hep birlikte 10. Yaş pastasını kestiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv