Narlıdere’den barış ve kardeşlik mesajları

  • 0
  • 744
Yazı Boyutu:

İki yakanın temsilcileri Narlıdere’de bir araya geldi. Yunanistan Kuzey Ege Adaları Bölge Valisi Athanasios Yakalis, Ayvalık’tan sonra ilk olarak ziyaret ettiği Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından kapıda karşılandı.
 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı olarak yapılan davet üzerine, Yunanistan’ın Kuzey Ege Adaları Bölge Valisi Athanasios Yakalis ve Yunanistan Kuzey Ege Adaları Belediyeler Birliği Başkanı, Başkan Vekili, Ada Belediye Başkanları Midilli Adası Ticaret Odası Başkanından oluşan Misafir Heyet, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u makamında ziyaret etti.
 
Barış denizi Ege
Sıcak bir atmosferde geçen ziyaret yapılan konuşmalar ile devam etti. ilk olarak söz alan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak davetimize karşılık vermekle bizi onurlandırdınız. Sayın Vali ve eşine bize gösterdikleri alaka için teşekkür ediyorum. Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin kuruluş amacı birbirleri ile ilişkilerin artırılmasının yanında, hemen yanımızda ışık mesafesinde olan adalardaki komşularımız olan sizlerle de sıcak ilişki ve bağlantılar kurmayı amaçlamaktadır. Kıyı Ege Belediyeler Birliği 1993 yılından bugüne bu yoğun çalışmalarını başarılı bir şekilde gerçekleştiren bir birlik.
Yunanistan ile Yunanistan belediyeleri ile yerel yönetimler ile birlik beraberliği artırmak, ticari, sosyal ve kültürel faaliyetler konusunda devamlılık sağlayacak kararların altına imza atmak için bu toplantı ve gezi programını düzenledik. Duyarlılık gösterip toplantımıza katılmak için geldiklerinden dolayı sayın valimize ve beraberindeki heyete teşekkürlerimi sunuyorum. Kuşadası’nda gerçekleştireceğimiz toplantıda bir iyi niyet protokolü imzalama niyetindeyiz. Artık ege denizinin barış denizi olmasını tüm kalbimiz ile diliyoruz” dedi.
 
Validen adalara vize açıklaması
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’da hemen sonra söz alan Kuzey Ege Adaları Bölge Valisi Athanasios Yakalis ise “Bugün burada kuzey Egenin bir yakasında kuzeyi temsil eden bir vali olarak bulunuyorum. Heyetim valilik çalışanlarıdır. Bizimde sizin de sıkıntılarımız aynı. Dediğiniz gibi dostluk ve barış içerisinde gerçekleştireceğimiz işlerle başarı sağlayacağız. Bundan sonra sık sık görüşeceğiz yakın zamanda vize problemi de ortadan tamamen kalkınca karşılıklı ziyaretler daha da sıklaşacak. Bir kaç gün sonra açıklayacağız, Türkiye kıyılarına yakın Midilli, Rodos, Samos gibi beş büyük ada ve hemen arkasından başka beş adayı da içine katarak daha da geniş bir alanda vize sorununu ortadan kaldıracağız. Anavatanımda yaşanan sıkıntıları hepiniz biliyorsunuz, görüyorsunuz. Bizim acılarımıza tanıklık ederek acılarımızı paylaştığınızı görüyor ve bundan mutluluk duyuyorum. Bana ve heyetime gösterdiğiniz ilgi alaka için teşekkür ederim” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Konuk Vali Athanasios Yakalis, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a ziyaret anısı olarak bir yunan teknesi çeşidi olan “karafaki” hediye etti.  Batur ise Narlıdere’nin sembolü olan üzeri özel bir şekilde işlenmiş Nar hediye etti. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Narı Konuk Vali’ye hediye ederken “ Narın içi şu anda boş. Fakat siz buradan karşı kıyıya doğru yola çıkarken bu narın içini barış, dostluk ve kardeşlik ile dolduracağız” dedi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv