Narlıdere’ye Mumcu’nun heykeli dikildi

  • 0
  • 593
Yazı Boyutu:

GazeteciYazar Uğur Mumcu, bombalı saldırı sonucu katledişinin 21. Yılında, Narlıdere’dedüzenlenen etkinliklerle anıldı.  

NarlıdereBelediyesi ‘Demokrasi Haftası’ kapsamında düzenlediği etkinliklere, GazeteciYazar Uğur Mumcu’nun Limanreis mahallesindeki heykelinin açılış töreni iledevam etti. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmirMilletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, TürkiyeGazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, CHP İl başkan yardımcıları, CHPNarlıdere İlçe başkanı, CHP Narlıdere İlçe yöneticileri, CHP Narlıdere kadın vegençlik kolları, İl genel meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil toplumörgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.   

UğurMumcu anma ve heykel açılış programına Narlıdere Belediye tiyatrosu oyuncularıtarafından günün anlam ve önemini anlatan ‘Uğurlar olsun’ adlı tematik gösteri ilebaşlandı. Uğur Mumcunun sözlerinde ve hayat hikayesinden parçalardan oluşangösteri izleyenler tarafından yoğun alkış aldı. 

Unutturmaya çalışıyorlar
NarlıdereLimanreis mahallesindeki Uğur Mumcu’yu anma ve heykel açılış töreninde birkonuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur sözlerine‘Narlıdere’mizdemokrat yapısı ile Sosyal demokrasiye sahip çıkma, yurtsever ve demokratlarasahip çıkma anlayışıyla her zaman İzmir’in gurur kaynağı olan bir ilçedir. Benbu güzel ilçenin insanları ile gurur duyuyorum’ diyerek başladı.  Batur “Bugün aramızda sadece yazı yazdığıiçin, düşüncelerini, fikirlerini halkına anlattığı için zindanlara sürüklenenfakat o zindanlarda mücadelesine devam eden mücadele adamı Sayın Mustafa Balbaybulunuyor. Tüm Narlıdereliler adına hoş geldiniz diyorum. Her 24 Ocak tarihindebiz bu alanda toplanıyor ve bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Uğur Mumcuheykeli yerinde değerli gazetecinin büstü başında anma törenlerimizigerçekleştiriyorduk. Belediye meclis üyelerimiz ile birlikte değerli gazeteciUğur Mumcu’nun Narlıdere’mizde bir heykelinin dikilmesine karar verdik. Bazıodaklar unutturmaya çalışıyorlar. Bizde inadına ona ve fikirlerine daha sıkısarılıyoruz, birbirimize kenetleniyoruz. Bu işler artık eskisi gibi olmayacak.Hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını tüm Türkiye’ye haykıran gezidirenişinin heykelini de yakın zaman içerisinde Narlıdere’ye kazandıracağız”dedi. 

Yolcudur Abbas
TürkiyeGazeteciler Federasyonu başkanı Atilla Sertel Uğur Mumcu heykeli açılışında birkonuşma gerçekleştirerek yaklaşan seçimlere dikkat çekerek herkesin bu konudahassasiyet göstermesini istedi. Sertel “Namuslu insanların bir araya gelip,ufak ayrıntı ve hesapları bir kenara bırakarak iktidardan hesap sorma vaktiningeldiğini düşünüyorum. 30 Mart ilk bölümü, ikinci bölümü Cumhurbaşkanlığıseçimi ve daha sonrada iktidar seçimleri var. Mevcut iktidar için bir yazımdayazmıştım buradan yeniden dile getireyim ‘Yolcudur Abbas bağlasan durmaz’ dedi. 

Uğur Mumcu yok edilemezbüyük bir yurtseverdi
CHPİzmir Milletvekili Mustafa Balbay Narlıdere Limanreis mahallesinde düzenlenenUğur Mumcu anma ve heykel açılış töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. MustafaBalbay sözlerine ‘Merhaba Dostlar, Narlıdereli kardeşlerim. Uğur Mumcuyu hiçbirzaman unutmayan ve unutturmayan yurtsever insanlar. Sizlere özgürlük dolusaygılarımı ve sevgilerimi getirdim’ diyerek başladı. Balbay “ Konuşmalarımızabaşlamadan önce bize bir tiyatro gösterisi sunan gençler öyle tahmin ediyorumki, 18, 20 yaşları arasında idi ve her biri birer Uğur Mumcuydu. İşte UğurMumcu böylesine öldürülemez, yok edilemez büyük bir yurtseverdi. Bir daha böyleacıların yaşanmaması için Uğur Mumculara, Ahmet Taner kışlalılara büyük birborcumuz var. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Uğur Mumcu heykelininönünde sizinle tekrar paylaşmak istiyorum. Uğur Mumculara, Ahmet Taner kışlalılarabüyük bir borcumuzu ancak ancak onların düşüncelerini iktidara taşıyaraködeyebiliriz. Ben bu anıtın hayata geçmesini sağlayan sevgili Başkanımız AbdülBatur’a, çalışma arkadaşlarına ve heykeli meydana getiren heykeltıraşarkadaşımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

 Konuşmaların ardından Uğur Mumcu heykelininaçılışı gerçekleştirildi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP İzmirMilletvekili Mustafa Balbay başta olmak üzere tüm konuklar Mumcu heykelinekaranfil bıraktılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv