Narlıdere’de Asansör Denetiminde Rekor Başarı

Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, asansör denetimlerinde yüzde 95 oranında bir başarı yakaladıklarını söyledi. İlçe halkı ve ziyaretçilerinin can güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu belirten Başkan Batur, denetimlerde işbirliği yaptıkları Alberk AQ Technic firması yetkililerine teşekkür belgesi hediye etti.

  • 0
  • 567
Narlıdere’de Asansör Denetiminde Rekor Başarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, asansör denetimlerinde yüzde 95 oranında bir başarı yakaladıklarını söyledi. İlçe halkı ve ziyaretçilerinin can güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu belirten Başkan Batur, denetimlerde işbirliği yaptıkları Alberk AQ Technic firması yetkililerine teşekkür belgesi hediye etti.

Narlıdere Belediyesi ilçedeki asansör denetimlerinde önemli bir başarı elde etti. İlçedeki tüm asansörlerin belediye yetkilileri ve anlaşmalı oldukları firma ekipleri tarafından kontrolden geçirildiğini belirten Başkan Batur, ilçedeki asansörlerin yüzde 95’nin denetlendiğini, ulaşamadıkları yüzde 5’lik kısımda kalan konut sahiplerine ise yazı ile uyarı göndereceklerini söyledi.  Başkan Batur, asansör denetimleri ve raporlandırılması çalışmasını yürüten Alberk QA Technic Firması Ege Bölge Müdürü Aslı Papatya’ya başarılarından dolayı teşekkür belgesi hediye etti.

 “ALBERK QA TECHNİC’İ KUTLUYORUM”
Makamında ağırladığı firma yetkililerine teşekkür belgesini bizzat takdim eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise firmayı başarılarından ötürü kutlayarak, “Asansör bakımları vatandaşlarımızın sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Her gün yüzlerce kişiyi taşıyorlar. Asansörlerin bakım ve onarımları ile kalite belgeleri referans veriyor. Bu doğrultuda Alberk AQ Technic firmasını kutluyorum. Kendileriyle 2016 yılından beri ilçede bu konu üzerinde çalışıyoruz. Yakalanan başarı gururlandırıyor. Yüzde 95 çok yüksek bir oran, kendilerini kutluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“YÜZDE 95 ULAŞILMASI GÜÇ RAKAM”
Yeni yönetmeliğe göre asansör kullanım ve bakım muayeneleri onaylı kuruluşlara verildiğini belirten Firma Ege Bölge Müdürü Aslı Papatya, “Biz de Narlıdere Belediyesi ile 2016 yılında bir protokol imzaladık. İki yıldır da çalışmalarımız devam ediyor. Bu süre zarfında asansör bakım muayenelerinde yüzde 95’lik oranda başarı yakaladık. İzmir’de bu oranlar maalesef yüzde 30 ila 40 civarlarında. Her ilçeye göre de değişkenlik gösteriyor. Bizim bu başarımız Türkiye ortalamasının da çok üzerinde ve ulaşılması çok güç bir rakam. Dolayısıyla Narlıdere Belediyesi ve Alberk QA Technic’in büyük bir başarısı söz konusu” dedi. Asansörlerin toplumun ortak kullanım noktaları olduğuna dikkat çeken Papatya, “Asansör konusu genelde ihmal edilse de çok ciddi riskleri barındırıyor. Bazen ölümle bile sonuçlanabilen kazaları görüyoruz. Bizler toplumun sağlığı ve güvenliği için asansörlerdeki tüm gerekli bakım ve muayeneleri kontrol edip belgelendiriyoruz. Bunların arasında emniyet frenleri gibi teknik detaylar var. Sonuçta asansörler yalnızca bulundukları apartmanlarda ya da yerlerde orada oturanlara ait değil. Gün içerisinde birçok vatandaşımız bu asansörleri kullanabiliyor. Evlere misafirler de geliyor, postacı da geliyor. Bunun gibi örnekler sıralanabilir. Kısacası asansörler ortak kullanım alanlarıdır. Bu yüzden asansör bakımlarının eksiksiz yapılması çok büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.  Alberk QA Technic, 2004 yılında yüzde 100 Türk mühendislerince kurulmuş bir belgelendirme kuruluşu. Firma, Asansör Bakım ve Onarımcısı (Seviye 3 ve Seviye 4 ) ve Asansör Montajcısı  (Seviye 3 ve Seviye 4 ) ile yetkilendirilmiş bir kuruluştur. Firmanın MYK kapsamında hizmet verdiği Diğer Yeterlilik Sınavları (İnşaat, pvc, otomotiv) de bulunuyor. Alberk AQ Technic’in hizmetleri arasında Asansör Periyodik Kontrol, Personel Belgelendirme, Ülke Kontratları, İş Hijyeni Muayene ve Laboratuvar Hizmetleri, Periyodik Kontrol, Gost-R Sertifikası, G İşareti, Yükleme Kontrolleri, Ürün Belgelendirme (CE), Eğitim Hizmetleri, Sistem Belgelendirme yer alıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv