Narlıdere’de her şey yolunda

  • 0
  • 784
Narlıdere’de her şey yolunda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediyesi Nisan ayı Meclis gündeminde Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz sokakların isim değişikliği talebinin yenilenmesi ve kentsel dönüşüm süreci öne çıktı. Narlıdere Belediye Abdül Batur başkanlığında Narlıdere AKM Meclis salonunda toplanan Belediye Meclisi, yapılan oylamalar neticesinde Plan Bütçe, İmar, Çevre, Hukuk, Yerel Gündem, Esnaf, Gecekondu ve Kent Dönüşümü, Sağlık, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor, Kadın Erkek Eşitliği komisyonlarına 5’er adet üye seçti. Narlıdere Belediye Meclisi Nisan ayı meclisinde ayrıca Narlıdere Kaymakamlığınca 3 kez veto edilen Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz sokak kararı ile ilgili yeni bir karar aldı. Narlıdere Belediye Meclisi Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz sokak isim değişikliği maddesinin, Büyükşehir Belediye meclisine temenni kararı olarak havale edilmesine ve Narlıdere Belediye meclisi gündeminden düşürülmesine karar verdi.

Dönüşüme devam
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kentsel dönüşüm süreci ile ilgili meclise detaylı bilgiler vererek gelinen son aşamayı anlattı. Batur “Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde tespit çalışmaları tamamlanmıştı. Tespitlere Narlı Mahallesinde 56 adet, Çatalkaya mahallesinde 20 adet itiraz gerçekleşti. İtirazlar incelendi. Yerinde tespit yapılması için listeler hazırlandı. Gecekondu komisyonumuza havale etmiştik. Komisyon yaptığı incelemede yapılan itirazların daha çok isim bazında ve numarataj değişiklik isteği bazında olduğunu tespit ettiler. Bu değişikliğin yapılması içinde kentsel dönüşüm büromuz ile birlikte gerekli işlemleri başlattılar. 2. İnönü Mahallesinde askı süresi 01 Nisan itibari ile doldu. Bu mahallede ise 264 adet itiraz gerçekleşti. Bu itirazlarda gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesi için incelemeye alınıyor. Atatürk Mahallemizde ise askı süresi Nisan ayı sonunda tamamlanacak. Çevre ve şehircilik bakanlığına Narlı ve Çatalkaya mahallelerine ait hali hazır haritalarını göndermiştik. Bürokrat arkadaşlarımıza verilen bilgiye göre incelemeler tasdik aşamasında ve önümüzdeki hafta belediyemize gelecek. Narlı ve Çatalkaya mahallemizde ihale kapsamında yapılan jeolojik etütlerde onandı. Hali hazır haritaları gelir gelmez imar planı çalışmalarına başlayacağız. 63 konut olarak bilinen bölge ile ilgili Defterdarlık ile yapılan görüşmeler neticesinde arazinin Belediyeye devri yapıldı. Bu alandaki Defterdarlık tarafından tespiti yapılan hak sahiplerinin Narlıdere Belediyesine gönderilmesi konusunda gerekli yazışma tamamlandı. Birkaç gün içerisinde bu bilginin elimize ulaştırılacağını düşünüyorum. 63 konut bölgesindeki vatandaşlarımız tarafından oluşturulan Yeşiltepe konut kooperatifi ile süreçle ilgili gerekli görüşmeleri sürdürerek sürecin eşit ve adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız. Bu bölge ile ilgili yapılan vatandaşlarımıza 48 ay taksitle ödemelerin gerçekleşmesi durumunda tapularını teslim edeceğiz” dedi.

Narlıdere’ye koca destek
Narlıdere’de devam eden projeler ile ilgili belediye meclisinde sevindirici haberler veren Başkan Batur hava şartları düzeldikçe projelerin hızlanarak devam edeceğini ifade etti. Batur “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat vadisi ile ilgili çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Şu anda, tamamlandığında düğün salonu olacak alandaki çalışmalar devam ediyor. Hemen ardından Anfi Tiyatroya inşaat çalışmasına başlayacağız. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat vadimizin temel atma törenini hava koşulları sebebi ile gerçekleştirememiştik biliyorsunuz. Bu proje ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştireceğimiz temel atma törenini Nisan ayını ikini yarısında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu projemizin %70’ini Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun katkısı ile gerçekleştiriyoruz. Bir kez daha Narlıdere’ye verdiği bu koca destek için Narlıdere halkı adına teşekkür ediyorum Ayrıca Başka bir güzel haberi de aktarmak istiyorum sizlere. Yukarıköy restorasyon projemizde 153 adet konut, 11 adet tescilli tarihi bina bulunuyor. Uzun bir süredir bu projemizin çalışmaları valilikle devam ediyordu. Fakat bir türlü bir netice alamadığımız bu çalışma ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu Yukarıköy restorasyon projemiz için yine %70 destek vereceğini ifade etti. Bizde gerekli protokolleri hazırlıyoruz. Üç ay içerisinde Yukarıköy ihalesini bitirmiş olacağız ve restorasyon çalışmalarına başlayacağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv