Narlıdere’de Sivas yürüyüşü

  • 0
  • 1.532
Yazı Boyutu:

2 Temmuz 1993 yılında Sivas katliamının unutulmadığını unutulmayacağını ve Sivas davasında zaman aşımı gerekçesi ile ertelenemeyeceğini dile getirmek için Narlıdere Demokrasi Platformu tarafından bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
Narlıdere Narkız Parkı'nda başlayan anma yürüyüşünde, Sivas Madımak oteli yangınında hayatını kaybedenlerin resimlerinin bulunduğu "Yanıyor Madımak Yanıyor Her Yer Dönen Dönsün Ben Dönmem Özümden" pankartı taşındı. Yürüyüş sırasında sık sık "Sivas'ın Işığı Sönmeyecek","Sivas'ı Unutma Unutturma",  sloganları atıldı.
 
Narlıdere Demokrasi Meydanı'na sloganlar ve meşaleler ile yürüyen konvoy meydanda toplanarak, Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan tarafından okunan basın açıklamasına destek verdi. Aslan Narlıdere Demokrasi Meydanında toplanan kalabalığa hitaben " Bugün 2 Temmuz 1993'de aydınların, sanatçıların da içerisinde olduğu 33 insanımızı katledenlerin zamanaşımından yararlandırıldığı dava ile 'İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmayacağı ' evrensel hukuk ilkesi çiğnenerek bir kez daha alevler yürekleri yaktı. Hiç bir haksızlığa karşı susmadık, susmayacağız. Sivas katliamında yaşamını yitiren insanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz, onların savunduğu değerleri ve mücadelelerini kendi mücadele anılarımızda yaşatacağımıza söz veriyoruz ve biliyoruz ki türküler yanmaz..." dedi
Basın açıklamasının ardından çalınan türkülerle eylem sona erdirildi. Eyleme Mücadele Birliği Platformu da destek verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv