Nasrettin Hoca ile Gunniess rekoru kırılacak

  • 0
  • 1.694
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi’nin prestij projesi Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yer alacak sanatsal ve heykel yapılar, tematik oyun alanları için imzalar atıldı. Üst yapısı ile Türkiye’ye örnek olacak projede, 3 bin metrekareye, 37,5 metre yüksekliğinde, dünyanın en büyük heykel binası inşa edilecek. Göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, müze ve kültür merkezi olacak.
 
Proje için Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile heykeltıraş Ragıp Çiçen, sanatsal ve heykel yapılar, tematik oyun alanları projesini imzaladı. Başkan Kürüm, Denizbank Karabağlar Şube Müdürü Oktay Görgül ile de proje için kullanacakları 5 yıl vadeli 13 milyon liralık kredi sözleşmesi için de el sıkıştı. Alt yapı yatırımları belediye olanaklarıyla tamamlanan ve 230 hektarlık alanda hayat bulacak projenin Türkiye’ye örnek olacağını belirten Başkan Kürüm, “Bu proje Karabağlar’ın projesi olmaktan öte, İzmir’in projesi, Ege’nin projesi. Hayırlı uğurlu olsun. Projeyi yaklaşık 10 ayda, 300 günde tamamlayarak hizmete açacağız. Bu projeyle Uzundere’de 3 bin metrekare alanda, 37,5 metre yüksekliğinde, dünyanın en büyük heykel binası inşa edilecek. Göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü bu heykel bina, müze ve kültür merkezi olacak” dedi.
 
NUH’UN GEMİSİ
2013 yılının sonuna kadar projeyi tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini anlatan Kürüm, Nuh’un Gemisi’nin de figüre edildiği bir diğer heykel binanın da büyük ilgi göreceğini söyledi. Çeşitli heykel yapıların, restoran ve kafeterya olarak hizmete açılacağını, insanların sörf yapabileceği dev köpek balığı heykelleri, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kamelyaların yer alacağı bu özel projenin Uzundere Vadisi’ni adeta çekim merkezine dönüştüreceğini vurgulayan Kürüm, “Tematik oyun alanında ise Tom&Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses Yedi Cüceler gibi çocuklarımızın çok sevdiği masal ve çizgi film kahramanlarının yanı sıra fil, timsah, balık, dino figürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları projenin diğer ayrıntıları. Projede yer alacak 4 bin metrekarelik yüzme havuzu da bu projede ayrı bir fark yaratacak” diye konuştu.  
 
155 BİN METREKARE YEŞİL ALAN
Uzundere Rekreasyon Alanı’nın diğer bölümlerinde ise 2500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, düğün salonu, kır düğün salonu, seyir teraslarının yer aldığını vurgulayan Kürüm, şunları söyledi:
“Kentin merkezine 155 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracak projenin, üst yapı yatırımları 10 ayda tamamlanarak, hizmete açılacak. Uzundere, Karabağlar’ın prestij projesi. Sadece İzmir’in değil, Ege’nin en önemli dinlence ve eğlence mekanı haline gelecek, ilçemizin de kaderini değiştirecek. Göreve geldiğimizden bu yana Uzundere Rekreasyon Alanı’na büyük önem veriyoruz. Alt yapı yatırımlarını belediye imkanlarıyla, ihale etmeden, 2 yılda tamamladık. Nikah salonu, kır düğün salonu tamamlandı, 2500 kişilik amfi tiyatro bitmek üzere. Seyir terasları, havuzlar ve göletlerin önemli bir bölümü bitti. Ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Madımak Şehitleri anısına bir heykel diktik. Şimdi de çok farklı Türkiye’ye örnek olacak üst yapı yatırımlarına başlıyoruz. Projede, sanatsal ve heykel binalar yer alacak. Bunlar Uzundere’ye ayrı bir özellik katacak. Ben Karabağlar adına büyük bir heyecan duyuyorum”
 
GUNNİESS REKORLAR KİTABI
Projeyi üstlenen heykeltıraş Çiçen ise Cumhuriyet tarihinde en çok anıt ve eser üreten heykeltıraş olduğunu belirterek, “Uzundere projesi, benim de prestij projem. İddia ediyorum. Avrupa’da hatta dünyada eşi benzeri yok. Bu projeyi para kazanmak için yapmıyorum, maliyetinin de altında yapıyorum. Bu rakamlara bu projeyi yapacak hiçbir heykeltıraş da tanımıyorum. Eğer çıkarsa yanlarında çalışmaya hazırım. Nasrettin Hoca heykel yapısı ile Gunniess Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyorum. Dünyanın en büyük heykel yapısı olacak. 3 bin metrekare alana inşa edeceğim, 37,5 metre yüksekliğinde olacak. Özellikle çocuklara yönelik bu heykel binada, kongre merkezi, kültür merkezi, restoranlar, seyir terasları bulunacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv