Ne çektin be İzmir

  • 0
  • 777
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım veMedya Başkanı Aziz Demir, İzmir’de toplu taşımada yaşanan sıkıntılara dikkatçekerek, İzmirlinin otobüsten sağlıklı inebilmesi için akrobasi, refleks vedarbelerden korunma eğitimi alması gerektiğini söyledi. Demir, Üçyol- Üçkuyularmetrosunu yapan firmaya beşinci kez ek süre veren İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu’na da seslenerek “Bu kadar sürede metroyu ellerinlekazsaydın biterdi” dedi. 
 
AK Parti İzmir İlBaşkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, İzmir’de toplu taşımaaraçlarında özellikle de otobüslerde aşırı kalabalık nedeniyle vatandaşınyaşadığı sıkıntıya dikkat çekerek, şunları söyledi, “İzmir’de otobüslere binmeközellikle saat 07.00-10.00 ile akşam 18.00- 20.00 arası büyük başarı. İlkmücadele duraklarda başlıyor. İnsan seli duraklara yanaşan otobüslerebinebilmeyi başaranlar bırakın oturabilmeyi ayakta durabilmenin hatta tutunacakyer bulabilmenin derdine düşüyor. Çünkü otobüslerde dengede durabilmek içinakrobasi yeteneği, ani frenlere karşı refleks, kasislerde darbelerden korunmakiçin adeta eğitim gerekiyor. Balık istifi yolculukta, ineceği durak yaklaşanvatandaşı bu kez ‘inebilecek miyim’ korkusu sarıyor. Vatandaş her yeni günesabrı zorlanarak başlıyor. 2004 yılında göreve geldiğinde bin 127 olan otobüssayısını bin 467’ye yükseltmekle övünen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu, 2013 İzmir’inde vatandaşa böyle bir yolculuğu layık görüyor”dedi.   

ELİYLE KAZSA BİTİRİRDİ
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım veMedya Başkanı Aziz Demir, seçime dört ay kalmasına rağmen açılışı sürekliertelenen Üçyol- Üçkuyular metrosunu bitmeyen senfoniye benzeterek, şunlarısöyledi, “İzmir’in bitmeyen senfonisine dönen Üçyol- Üçkuyular metrosunu yapanfirmaya beşinci kez ek süre verildi. Açılma tarihi yine ertelendi. Üçyol-Üçkuyular metrosunun temelinin atıldığı 2005 yılında doğanlar, bugün ilkokulikinci sınıfa gidiyor,  o yıl emekli olanAhmet Amca, hala metroya Üçkuyular’dan binip, Bornova’da inemiyor. Nasrettin Hoca’nınbindiği dalı kesmesi gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi de açtığı metro çukurunadüşmüştür. Metro, İzmirli ’ye yaşatılan en büyük hayal kırıklığıdır.  İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı AzizKocaoğlu, Üçyol- Üçkuyular metrosu için ‘inşallah bir sabah binip gideceğiz’dedi. Beklemekten tükenmezsek bineceğiz. Sayın Kocaoğlu’nun bu kadar uzun sürede eliyle kazsa bitirebileceğimetro konusunda sürekli bir mazereti var. Metroda arkasına sığınmadığı bahanekalmayan, çözüm üretmekten kaçan, üretkenliğini ve inandırıcılığını kaybedenKocaoğlu, vatandaşa Mazhar Fuat Özkan’ın şarkısını hatırlatıyor ve halkona  ‘mazeretin var çünkü asabisin sen’diyor. Biz bütün bunları görünce ‘ne çektin be İzmir’ demekten kendimizi alamıyoruz.İzmir bu iş bilmez belediye yönetiminin elinden çok çekti. Bugün gelinennoktada, yıllardır bu zihniyetin yönetim anlayışına sabreden İzmirlilerin artıkdeğişimin ateşini yakmak için sabırsızlandığını da görüyoruz.”

SABRET İZMİR AZ KALDI
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir,İzmir Metrosu ile Marmaray’ı kıyaslayarak, İzmirlilere biraz dahasabretmelerini önerdi. Demir, “İzmir’de Büyükşehir Belediyesi beş kilometrelikmetroyu bitiremezken AK Parti hükümeti, İstanbul Boğazı’nı deniz altından tüpgeçitle birleştiren, ‘asrın projesi’ Marmaray’ı tamamladı. AK Parti otobüstebırakın oturacak koltuk bulmayı, tutunacak askı bulmakta zorlanan İzmirliyibalık istifi yolculuklardan kurtaracak projeleri hayata geçirecek. İzmir’de birzihniyet değişimi gerekiyor. Hizmet üreten, istismar ve mazeret siyaseti değileser siyaseti yapan bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyuluyor. Biraz daha sabretİzmir, AK belediyecilik anlayışıyla, hizmetle ve yatırımla buluşmana çok azkaldı. İzmir’de beceriksiz ve iş bilmez yerel yönetim sayfası bir dahaaçılmamak üzere kapanarak, millete hizmetkârlık siyasetinin, halkı için çalışanyerel yönetim sayfası açılacak.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv