Nehar Tüblek Ödülü İzmir’in

  • 0
  • 750
Nehar Tüblek Ödülü İzmir’in
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi grafikerlerinden, karikatür sanatçısı Ömer Çam, 21. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda birincilik kazandı. 

Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından 6 Mart 1995 tarihinde vefat eden karikatür sanatçısı Nehar Tüblek adına düzenlenen yarışmada birincilik ödülü İzmir’e geldi. Bu yıl 21.’si düzenlenen yarışmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde grafiker olarak görev yapan karikatür sanatçısı Ömer Çam birincilik ödülüne layık görüldü.

Ulusal ve uluslararası çok sayıda başarıya sahip Ömer Çam, kendisine birincilik getiren eserinde, tasarrufun önemini anlatmaya çalıştığını söyledi. Yarışmanın ödül töreni, 6 Mart Pazar günü Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılacak.

18 yaş altı gençlerin karikatür sanatına yönlendirmek amacıyla yarışmanın 21. Yılında  ilk kez 21 gence de “özendirme ödülü” verildi.

Ömer Çam kimdir?
1965 yılında Selçuk’ta doğan Ömer Çam, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Karikatüre 1978 yılında başlayan Çam’ın ilk karikatürü dönemin popüler mizah dergisi GırGır’da yayınlandı. Çeşitli mizah dergilerinde karikatürleri ve çizgi romanları yayınlanan Çam’ın ulusal ve uluslararası karikatür ve grafik yarışmalarında çok sayıda ödülü bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv