Nilgün Yıldırım: İngiltere’ye göçen kadınlar ile İzmir’e göçen kadınlar arasında hiç fark yok

  • 0
  • 1.005
Yazı Boyutu:

İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım, Kadın ve Toplum dersinde İzmir Üniversitesi öğrencilerinin konuğu oldu.
İngiltere Kadın Platformu (İKP)Kurucusu ve Başkanı Nilgün Yıldırım, Kadın ve Toplum dersine konuk olmak üzere İzmir Üniversitesi’ne geldi. “Türk ve İngiliz Kadınlarının Sorunları Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar” başlıklı bir sunum yapan Yıldırım, “İngiltere’ye göçen Türk kadını ile İzmir’e göçen Anadolu kadınını topluma karışamamak noktasında aynı sorunları yaşıyor” dedi. Hayatla bütünleşebilmek noktasında en önemli sorunun dil ve kişisel hakları bilmemekten kaynaklandığını vurgulayan Yıldırım, iletişim yollarını öğrenen kadının hayatının olumlu yönde geliştiğini söyledi.
 
Mutlu kadın, mutlu aile demektir
İKP olarak etnik ayrım gözetmeksizin hayatla bütünleşme sorunu yaşayan tüm göçmen kadınlara hizmet verdiklerini belirten Yıldırım, kadınların yaşadığı uyum sorununun ilk çıktısının depresyon olduğunu söyledi. Sanat ve profesyoneller aracılığı ile kadınlara yardımcı olduklarını ifade eden Yıldırım, “Sloganlarımız (mutlu kadın, mutlu aile demektir), (eğitimli kadın, eğitimli çocuklar yetiştirir) ile öncelikle kadınlarımıza özgüven kazandırıp bireysel başarılarını görmelerini sağlıyoruz. Ancak asıl hedefimiz bireysel başarıları toplumsal başarıya dönüştürmek” dedi. İzmir ve İstanbul gibi batı illerine göç eden kadınların da İngiltere’ye göç eden kadınlar ile aynı sorunları yaşadığına değinen Yıldırım, “Seçimde oy istemek üzere evleri ziyaret eden siyasi partilerin ilk önce bu kadınların dil ve sosyalleşebilme sorununu aşmaya yardımcı olması gerekiyor” dedi.
 
Dizilerdeki şiddet
Televizyon dizilerine dikkat çeken Yıldırım, her dizide kadınların şiddete uğraması, tecavüze uğrayan kadının tecavüzcülerinin uzun süre yakalanıp cezalandırılmamasının toplumun şiddet konusundaki algısını olumsuz etkilediğini söyledi. “Diziler gerek fiziksel, gerek zihinsel, gerek ekonomik örnekleri ile her kadının şiddet göreceğini fikrini normalleştiriyor. Tecavüze uğrayan bir kadın, suçluların yakalanmadığı iki sezon süren diziyi izleyince şikâyetinden vazgeçiyor” diyen Yıldırım, dizi yayınlanırken şiddet sahnesine yer verilecekse, o sırada alt yazı ile şiddete uğrayan kişi ya da yakınlarının yardım için başvuracakları telefon numaralarının verilmesi gerektiğini söyledi.
 
AB hibeleri proje bekliyor
Üniversite gençliğinin kadın, çocuk ve engelliler konusunda yapması gereken çok şey olduğunu dile getiren Yıldırım, 1 milyon Euro’luk Avrupa Birliği hibe fonlarının proje üretilmemesi nedeni ile sadece yüzde 36’sının kullanılabildiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının üniversite öğrencilerinin gönüllülüğü ve projelerine büyük ihtiyaç duyduğunu belirten Yıldırım, “Her şey hayal kurmakla başlar. Hayallerinizden yola çıkarak hazırlayacağınız projeler ile hem topluma hem de geleceğinize katkıda bulunun” dedi.
Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Nazife Aydınoğlu ile öğrencileri Fehmi Özkaner, Erdal Akyol, Öncüm Önder, Mehmet Aydemir ile Hasan Ayabaktı sunumu sonunda Yıldırım’a çiçek takdim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv