NİZO'nun adı parkta yaşayacak

  • 0
  • 668
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediyesi bir süredir tedavi gördüğü akciğerkanserine yenik düşerek, 28 Nisan 2013 tarihinde kaybettiğimiz gazeteciNizamettin Bedir’in anısını yaşatmak için düzenlediği parkın açılışını ÇalışanGazeteciler’ gününde gerçekleştirdi.

Açılışa yoğun ilgi
NarlıdereBelediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde, Narlı Mahallesinde 1935m2’likbir alana sahip olan gazeteci Nizamettin Parkı 10 Ocak Cuma ‘ÇalışanGazeteciler’ gününde Narlıdere belediyesi tarafından düzenlenen tören ilehizmete açıldı. Açılışa törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili AliRıza Türmen, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir MilletvekiliAytun Çıray, CHP Parti meclisi üyesi Hüseyin Saygılı, CHP Parti Meclisi ÜyesiSeniye Nazik Işık, CHP Berrin Gürçay Dilekçi, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHPİzmir İl yöneticileri, CHP ilçe yöneticileri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, İlçe Belediye Başkanları, NizamettinBedir'in eşi Nuran ve kızı Gizem Bedir, gazeteci ve Belediye’den mesaiarkadaşları ile Narlıdereli vatandaşlar katıldı.  

Onu hiçbir zaman unutmayacağım
Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur Nizamettin Bedirparkı açılış töreninde yaptığı konuşmada. 10 senedir birlikte çalıştığımız,bugünde bizi kırmayarak aramıza katılan çok değerli Büyükşehir Belediyebaşkanımızla omuz omuza vererek, Narlıdere’nin çehresini değiştirecek,Narlıdere’ye heyecan katacak, Narlıdereli hemşerilerimizi modern yaşamıngetirdiği konfora kavuşturacak yatırımlar ve çalışmalar yaptığımız düşünüyoruz.Bitirilen Mithatpaşa Caddesi, tüm finansmanını Büyükşehir belediye başkanımıztarafından karşılanacak olan ve gelecek ay temelini atacağımız Beyaz Vadiprojemiz için, Narlıdere’ye katkıları için tüm Narlıdereliler adına kendisineçok teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun Aziz Başkanım, adaylığınızkesinleşti. Narlıdere geçen sefer % 74 oy vermişti, bu dönem % 74’ün üstünde oyalmayı garanti ediyoruz” dedi. Başkan Batur açılışını gerçekleştirdiği ve uzunyıllar birlikte çalıştığı Nizamettin Bedir’i anlatırken duygusal dakikalaryaşadı. Batur “Nizamettin anlatmak benim için çok zor. 1999 seçimlerindeyollarımız birleşti ve hayat 28 Nisan 2013 tarihine kadar hep birlikteydik.Bizim aramızdaki ilişki Belediye başkanı ve basın danışmanı olarak değil, abikardeş olarak devam etti. 2009 seçimlerinden dinlenmek ve hayalini yaşamak içinKaraburun taşındı. Karaburun idealiydi ve o amansız hastalığın Nizamettin’iaramızdan aldığı tarihe kadar istediği hayatı yaşadı, yazılarını yazdı.Gazeteciler cemiyeti başkanı Atilla Sertel ve Nizamettin’in ailesi ile biraraya geldik. Çocukları çok sevdiği için onun adını bu parkta yaşatılmasınıuygun olacağını düşündük ve meclis üyelerimizin de destekleri ile bugün buaçılışı gerçekleştiriyoruz. Nur içinde, ışıklar içinde yatsın. Onu hiçbir zamanunutmayacağım. Üzerimde çok emeği var. Bundan sonrada Narlıdere’de aramızda adınadüzenlenen bu parkta çocukların yanında yaşamaya devam edecek” dedi.

Çok özlüyorum
Gazeteci Nizamettin Bedir parkının açılış töreninde ailesiadına bir konuşma yapan Gizem Bedir “Hayatımın en anlamlı günü bugün. İnsanbıraktıkları ile yaşarmış, bunu bir kez daha gösterdi bize bunu. Hem çok özlüyorumonu, hüzünlüyüm, hem de babam adına düzenlenen böyle bir günü görmekten çokmutluyum. Çok şanslıyım çünkü iyi ki böyle bir babanın kızıyım. Hayatta en çokarkadaşlığa önem vermiştir ve etrafında birçok vefalı arkadaşı var. Bu kadarönem vermesinin sebebini şu an daha iyi anlıyorum. Başta ailemden biri olarakgördüğüm ve bu güzelliği bize yaşatan Narlıdere belediye Başkanı Abdül Batur’a,Belediye meclis üyelerine, babamın mesai arkadaşlarına, Milletvekillerimize,bizi hiç yalnız bırakmayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel BaşkanıAtilla Sertel’e, bugün buraya gelen herkese ama herkese teşekkür ediyorum”dedi. 

Narlıdere için Projeler yolda
Parkın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıAziz Kocaoğlu, Nizamettin Bedir'in kalemini satmadan, ülkesi için çalıştığınısöyledi. Narlıderelilere Büyükşehir yatırımlarıyla ilgili müjdeler veren BaşkanKocaoğlu, önümüzdeki günlerde ilçede “Beyaz Vadi” projesini hayatageçireceklerini belirterek, Ali Onbaşı Deresi'nin üzerine de baraj yaparaktaşkın ve baskınların önüne geçileceğini, çalışmanın tamamlandığını ve DSİ'denonay beklediklerini ifade etti. 

Adalet herkese lazımdır
Konuşmasında son dönemlerde ülke genelinde yaşanangelişmelere değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “22 Kasım'da Paris'te EXPOfaaliyetindeyken, belediyeyi bastılar. İlk uçağa binip döndük. Çok da önemlibir şey vardı. EXPO sunumu yapılacaktı, ama yok öyle bir şey. Adalete teslimolacaksın” dedi. Adaletin önemi üzerine konuşan Büyükşehir Belediye BaşkanıKocaoğlu, “Aç kalabilirsiniz, susuz kalabilirsiniz, yaşarsınız. Ama adaletsizasla yaşayamazsınız. Adalet herkese lazımdır" dedi. Başkan Kocaoğlusözlerini şöyle sürdürdü:“Adaletle oynarsan o dönüp dolaşacaktır. Ülkede onun polisi- bunun polisi olmaz. Onun savcısı - bunun savcısı olmaz. Onun hakimi - bununhakimi olmaz. Paralel devlet olmaz. Türkiye devletinin polisi, TürkiyeCumhuriyeti'nin devletinin savcısı vardır, adı Cumhuriyet savcısıdır. TürkiyeCumhuriyeti devletinin hakimi vardır. Devletin başbakanı, reis-i cumhuruvardır, belediye başkanı vardır. Bunlar siyasi görünse de devlet kurumlarınınbaşıdır. Önce devlet gelir. Anadolu insanı boşuna 'devlet başa kuzgun leşe'dememiş. Evet, şimdi devlet başa zamanıdır. Devleti yeniden tesis etmezamanıdır. Devleti temizleme zamanıdır, temiz eller zamanıdır. Bunu siyasetçiyapmak zorundadır. Siyasetçi önder olmak zorundadır. Siyasetçi yapamıyorsa halkyapacaktır, halktan büyük güç yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin her şeyindensorumlu olan, geleceğinden de sorumlu olan 76 milyon bu ülkenin vatandaşıdır.Biz, ağalara, paşalara, şunlara, bunlara çıkar ilişkilerine, adama-şalgamadayanmıyoruz. Biz halkımıza dayanıyoruz. Halkımızdan aldığımız güçle çalışıyoruz,ondan aldığımız güçle üretiyoruz. Biz rantların hesabını yapmıyoruz, bizvatandaşımızın yerelde kalkınmayla lokmasını bir dirhem de olsa büyütmek içinçalışıyoruz, kamu alanlarımızı korumak için çalışıyoruz.” dedi. 

İlkelerinden ödün vermeyençok kıymetli bir kardeşimizdi Nizamettin Bedir Adına düzenlenen parkın açılıştöreninde bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel BaşkanıAtilla Sertel “Nizamettin’i onun güzel kızı Gizem kadar anlatamam Nizamettin’i.Nizamettin gazeteciliği ilkelerine bağlı olarak yapan. Para kazanmak uğrunailkelerinden ödün vermeyen çok kıymetli bir kardeşimizdi. Bugün 10 Ocakgazeteciler günü. Gazeteciler için bir bayram gibi kutlanması gerekirken bugüngazetecileri mücadele günü olarak devam etmekte. Ben Abdül Batur’a teşekkürediyorum. Elbette mesleğini gereği gibi yapan insanlar onurlandırılmalı,yöneticiler ve medya patronları sayesinde bugün çalışamayan gazeteciler günüoldu.  Bu düzen bitecek ve başı dikonurlu ve namuslu gazeteciler kazanacak. Nizamettin Bedir adına buraya katılanherkese teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi.

Narlıdere’de Narlıdereliler ile yaşamaya devam edecek
Parkın açılış törenine telefon ile bağlanarak mesajlarınıileten CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay “Lütfen beni aranızda sayınız.Bugün çalışan gazeteciler günü fakat daha çok işsiz gazeteciler var. Çalışandandaha çok cezaevinde gazeteciler. Nizamettin amansız bir hastalıkla boğuşmasınarağmen Silivri’de bizleri ziyaret ederek bizlere güç ve moral verdi. Maalesefkendisini kaybettik ve bugün adını taşıyan parkı açılıyor. Nizamettin bizimgönüllerimizde ve bu park ile Narlıdere’de Narlıdereliler ile yaşamaya devamedecek” dedi. 

Çok erken kaybetmeninacısını yaşıyoruz
Parkın açılışında bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili MustafaMoroğlu “Bir çok arkadaşımız gibi yaşamayı en çok hak eden arkadaşımızNizamettin Bedir’i çok erken kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Nizamettin’in Karaburun’usevmesi ile Tuncer Kurtiz’in Çamlıbel’i sevmesinin arasında aynı duygunun, aynıdüşüncenin olduğunu gördüm. Kurtiz zeytin ağacının çok severdi. Çünkü dünyanınmazlum, insanları gibi, Türkiye’nin yoksul insanları gibi kendilerine hiçbirşey verilmese de üretmeye devam ederdi. Zeytin ağacını sevmek aslında insanısevmektir. Bugün Nizamettin adına açılan bir parkta beraberiz. Bu beraberlik herşeyin üstünde ve Nizamettin parkı ve onun onurlu kişiliğini yaşatmak içinburada söz veriyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv