Objektifler kadınlara döndü

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD)’nin 2’nci kez düzenlediği geleneksel “İşte Kadın” temalı fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

  • 0
  • 958
Objektifler kadınlara döndü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD)’nin 2’nci kez düzenlediği geleneksel “İşte Kadın” temalı fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. “İşte Kadın Güçlü Kadın” sloganı ile eğitimli ve bilinçli kadınları yetiştirerek iş hayatına kazandırmak amacıyla yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren İzmir İş Kadınları Derneği(İZİKAD) sanatta önemli etkinlikler yapmaya devam ediyor.
İZİKAD’ın bu yıl 2’nci kez gerçekleştirdiği geleneksel “İşte Kadın” temalı fotoğraf yarışmasına 284 eser katılırken, jürinin yaptığı değerlendirme de birincilik ödülünü “Çoban” isimli çalışması ile Seyit Konyalı kazandı.


                        İkinci Alev Özcan: Renk                                            Üçüncü Gonca Vurgun : Kızımı Büyütmek
Önemli isimler jüride
Jüride, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç Dr. Ahmet İmançer, Kişisel Gelişim Uzmanı, İkbal Kaya, Fotoğraf Sanatçısı Sinan Kılınç, Art Lens  Fotoğraf Atölyesi sahibi Nilay İşlek ve İzmir İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter yer aldı. Birbirinden güzel eserleri değerlendiren jüri üyeleri birinciyi belirlemek için saatler süren değerlendirmenin ardından birincilik ödülünü “Çoban” isimli çalışmasıyla Seyit Konyalı’ya verdi. İkincilik ödülünü Alev Özcan “Renk”, üçüncülük ödülünü ise Gonca Vurgun “Kızımı Büyütmek” eseriyle aldı.
Ödül töreninde konuşma yapan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter bu yıl düzenlenen yarışmanın erkek sanatçılara da açık olduğunu belirterek, “Erkeklerin çalışan kadını anlatması, onun yaşadığı zorlukları ve bu zorluklara rağmen potansiyelini ortaya çıkarma çabasını hissetmesi bize daha anlamlı geldi. Bu nedenle, kadını erkek gözüyle de değerli kılan fotoğraflarla farkındalık yaratma amacımıza daha iyi ulaşacağımızı düşündük” dedi.

Etkinliklere devam
Törende tüm katılımcılara teşekkür eden Serter, “Birbirinden değerli fotoğrafları değerlendirirken çok düşündük. Hepsi gönlümüzün birincisi.  İZİKAD olarak, bu fotoğraf yarışmasını düzenlerken amacımız kadının ekonomimize katkısını görünür kılmaktı. Bunu da bu ilgi çekici fotoğrafları çeşitli sergi salonlarında halkımızla paylaşarak yerine getireceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir’ sözü bize önderlik edecek ve bu yarışma her seferinde biraz daha gelişerek kadın girişimciliği ile ilgili çalışan İZİKAD’ın sanatsal yüzünü yansıtacaktır” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv