Ödülleri bisiklet oldu

  • 0
  • 472
Ödülleri bisiklet oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş” başlıklı resim yarışmasının ödül töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, çocuklardan ödünç aldık. Bu bilinçle çalışıyoruz ama vatandaşlarımız da bize destek vermeli. Derelerimiz atılan çöplerin toplama maliyeti, bir ilçemize yapmamız gereken ileri biyolojik arıtmanın rakamını geçiyor" dedi.

 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, günümüzde hızla artan çevre kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş” konulu resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. “Enerji Verimliliği Haftası”nda düzenlenen ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, çocuklardan ödünç aldık" sözünü hatırlatarak, "Dünya küresel ısınmayla ve sera etkisiyle uğraşıyor. Bu konuda 'Bir şey olmaz yürür gideriz' diyenler de var ama biz mutlaka tedbir alınması gerektiğini biliyoruz. Dünyamızı bizden sonraki kuşaklara daha temiz, bulduğumuzdan daha iyi devretmek zorundayız. 'Çevremizi koruyalım söylemi' bugünün çevre algısını, çevreye  bakışımızı tam olarak ifade etmiyor. Neden? Çok hor kullandık, yıprattık. Biz sadece korumakla değil, alacağımız tedbirlerle, yapacağımız yeniliklerle, çocuklarımıza bulduğumuzdan daha iyisini teslim etmek zorundayız. Böyle bir sorumluluğumuz var. Biz de bu bilinçle çalışıyoruz” dedi.


Çevre yatırımları konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de öncü bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:    "İzmirli hemşerilerimizden aldığımız destekle  çevre yatırımlarımıza hız veriyoruz. Bu yatırımlardan hiç vazgeçmeyeceğiz. Ama bu konuda vatandaşlarımıza da  çok büyük görevler düşüyor. Derelerimiz atılan çöplerin toplanması maliyeti, bir ilçemize yapmamız gereken ileri biyolojik arıtmanın rakamını geçiyor. Ne kadar çok çevremizi kullanırsak, çevreyi  kirletmezsek. daha çok kaynak ayırabiliriz."

 545 eser yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki 5, 6, 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ve bireysel olarak enerji tasarrufunun toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanabilir hale getirilmesini hedefleyen “Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş” adlı yarışmaya 545 eser katıldı. Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Gören Bulut, Yaşar Üniversitesi  Grafik  Tasarım Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. S. Umut Türker ve Karataş Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Resim Öğretmeni Ümran Caman’dan oluşan Seçici Kurul’un yaptığı zorlu değerlendirme sonucunda ilk üç dereceye giren resim ile sergilenmeye hak kazanan 50 eser belirlendi. Gürçeşme Leman Alptekin Ortaokulu’ndan 8. sınıf öğrencisi Melisa Dülger, Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan 7. sınıf öğrencisi Şengül Sedef Kırbıyık ve Güzelyalı Ortaokulu’ndan 5. sınıf öğrencisi Gizem Emanet ilk 3 dereceyi paylaşarak bisikletlerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın elinden aldı. 

Törende  jüri üyeleri ile ilk üç sırayı kazanan  Gürçeşme Leman Alptekin Ortaokulu Müdürü Kader Şahin Benli, Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Gürcan Akbaş ve Güzelyalı Ortaokulu Müdürü Özcan Bakır’a  da plaket takdim edildi.

Seçici Kurul tarafından belirlenen ilk 50 resimin, bir hafta boyunca http://skpo.izmir.bel.tr adresli sitede sergileneceği duyuruldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv