Öğrenci Başkan buluşması

  • 0
  • 901
Yazı Boyutu:

İzmir’in Aliağa ilçesinde “yerel yönetim” dersi alan Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’u ziyaret etti. Ziyarette Başkan Oğuz’a birbirinden ilginç sorular yönelten minikler, ziyaretin sonunda başkan Oğuz’dan imza almak için yarıştılar.
 
Öğrenciler Yerel yönetimleri inceliyor
Aliağa Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, “Yerel Yönetim” dersi kapsamında Aliağa Belediyesi’ni inceledi. Başkan Oğuz’u ziyaret eden minik yerel yönetimciler, Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Ömer Turgut Oğuz, öğrencilerin yerel yönetimlerin işleyişi ve belediyenin hizmet alanlarına yönelik sorularını yanıtladı. Sınıf Öğretmeni Güler Albayrak eşliğinde Belediye’ye gelen okulun 4. sınıf öğrencileri vatandaşların istek ve sorunlarına ne gibi çözüm ürettiklerine dair bilgiler aldı, bol bol “Başkan amcaları” ile sohbet etti. Öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılaşan Ömer Turgut Oğuz, öğrencilerin isteği üzerine tek tek imza verdi.
 
Öğrenciler sordu: Başkan olmak için ne yapmalıyız?
Öğrencilerin, “başkan nasıl seçilir, başkan olmak için ne yapmalıyız” sorusuna Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Başkanı halk seçer. Halkla olan ilişkileriniz kuvvetli olmalı. Çok çalışmalısınız. Halk seni sevecek, güvenecek ki sana oy versin” diye yanıtladı.
 
Başkan Oğuz, Sordukları sorular ve heyecanlarıyla dikkat çeken öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek tavsiyelerde bulundu. Sınıf Öğretmeni Güler Albayrak ise Başkan’a öğrencilerle beraber hazırladıkları hediyeyi takdim etti. Ziyaretin sonunda öğrenciler başkan Oğuz ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv