Öğretmen Evi'ni Belediye Satın Aldı

  • 0
  • 712
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediyesi,ilçenin en büyük sosyal tesislerinden biri olan Öğretmen Evi'ni Milli EğitimVakfı'ndan 650 Bin TL karşılığında satın aldı.

Milli Eğitim Vakfı'nın sahip olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafındanişletilen Öğretmen Evi 06 Kasım 2013 itibariyle Seferihisar Belediyesi'nesatıldı. Satış 650 Bin TL karşılığında gerçekleşti. Belediye Başkanı TunçSoyer, belediyenin sahip olduğu taşınmazlar halka aittir. Bu tesis artıkSeferihisar'lıların oldu. Tesisi öğrenci yurdu, misafirhane, düğün ve toplantısalonu olarak kullanılacağız dedi ve şunları söyledi:

"Son beş yılda yaptığımız markalaşma çalışmalarıyla Seferihisar herkesinmerak ettiği, görmek istediği bir dünya markası haline geldi. Bu değişimin enbüyük faydası ise halkımızın ekmeğinin büyümesi, malının değerlenmesi oldu.Bunun en güzel örneklerinden biri, bundan sekiz yıl önce tamamı 11 MilyonLiraya satılan arazinin üçte ikisini 40 Milyon Liraya  satmamız oldu. Busatış sayesinde Belediyemiz için çok önemli bir kaynak yaratılmış olduğu gibi,turizmden başka bir amaçla kullanılamayacak bir arazi en yüksek rakamı verenyatırımcısıyla buluştu ve atıl kalmaktan kurtuldu. Katma değer ve istihdam yaratacak,  döviz getirecek bir güce kavuştu. Böylece belediyenineskiden kalan borçları yapılandırıldı sicili temizlendi. Ilçemize hizmet edecekiş makineleri, kamyon, otobüs, vb.  25 yeni araç edinildi, ayrıca ilçehalkının doğrudan ekmeğini büyütecek, Mandalina İşleme Paketleme Tesisi, soğukhava deposu ve Seferihisar Kent Belleği – Anı Evi gibi tesisler satın alındı,kiralandı. Açılan her tesis ve yapılan yatırım, gençlerimize  de iş kapısıoldu. Seferihisar'ın büyümesine paralel olarak Belediyemizde büyüyor hizmetalanı genişliyor hizmet türleri çeşitleniyor"

Belediyemiz tarafından işletilecek 1500 m2 alan üzerinde kurulu eskiÖğretmenevi, 2'si suit olmak üzere 16 oda 32 yatak, restoran, kafeterya vedüğün salonundan oluşuyor. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv