Öğretmen Nail Çağlayan Parkı çağdaş görünüme kavuştu

  • 0
  • 708
Öğretmen Nail Çağlayan Parkı çağdaş görünüme kavuştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kente yeni yeşil alanlar ve parklar kazandırmak için hummalı çalışmalarına devam eden Dikili Belediyesi ekipleri bir yandan da mevcut yeşil alanları elden geçiriyor.

Her alanda daha yaşanabilir bir kent yaratmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dikili Belediyesi, yöre halkından gelen yoğun talepler doğrultusunda halk arasında At Arabacılar Parkı olarak bilinen 'Öğretmen Nail Çağlayan Parkı'nda yürüttüğü yenileme ve yeşillendirme çalışmalarını tamamladı. Işıklandırmasıyla göz kamaştıran parkta son rötuşlarında tamamlanmasıyla hafta sonunda halkın hizmetine açılacağı belirtildi.


Dikilililerin Nefes Alabileceği Bir Alan Yaratıldı
Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü Park Bahçeler Birimi ekiplerinin koordineli ve titiz çalışmalarıyla yenilenen parklardan biri de İsmetpaşa Mahallesi Adnan Menderes Caddesi ile 3/1 sokağın kesişimin de bulunan Öğretmen Nail Çağlayan Parkı oldu. Dikili'de yaşayan 90 yaşındaki Köy Enstitüsü mezunu, Öğretmen Nail Çağlayan'ın adının verildiği parkta yürütülen kapsamlı çalışmalar sonunda Dikilililerin hem nefes alabileceği hem de eğlenerek zaman geçireceği yeni bir yeşil alan yaratıldı. 

Park Muhteşem Bir Görünüme Kavuştu
Parkın daha estetik bir görünüme kavuşması için yürütülen çalışmalar kapsamında Dikili Belediyesi ekipleri öncelikle bir zamanlar kötü alışkanlık sahiplerinin mekanı olan, kötü görüntü ve tehlikeli alanlar oluşturan çalı formları ve kuruyan ağaçların temizliğini gerçekleştirerek parkın yeşil dokusunu yeniden düzenlendi. Bin 100 civarında mevsim çiçeğiyle süs ağaçlarının da dikildiği çalışmalarda ayrıca yeşil dokunun korunması adına tüm park son teknoloji kullanılarak damlama sistemi ile donatıldı. Parka dayanıklılığı yüksek 650 m2 çim serimi de gerçekleştirilmesiyle devam eden çalışmalarda son olarak çim alanların etrafının yeşil çitle çevrilmesiyle birlikte yeşil alanların dışında kalan noktalar ile parkın etrafını çevreleyen yollara parke taşı döşenmesi işlemi yapılarak görsel görünümün güzelliği üst seviyede tutuldu.  Yapılan düzenleme ve yenileme çalışmalarıyla birlikte ışıklandırmasıyla muhteşem bir görünüme kavuşan ve kısa süre sonra halkın hizmetine sunulacak olan Öğretmen Nail Çağlayan Parkı, artık Dikilililerin huzur içinde nefes alabilecekleri bir yer haline geldi.

Kanayan Yaraydı
Evlerinin ve iş yerlerinin önündeki parkta yürütülen bakım ve yenileme çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri de, başta Belediye Başkanı Mustafa Tosun olmak üzere parkın bu muhteşem hale ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Burası yılların kanayan yarasıydı. Havanın kararmasıyla bizim için büyük sıkıntı olan bir parktı. Belediyemiz sağ olsun bizlerin taleplerini dikkate aldı, hemen ilçeye yakışan bir park oluşturmak için çalışmalara başladı ve bugün de çalışmalarını tamamladı. Parkımız şimdi daha güvenli, daha yeşil ve daha güzel oldu" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv