Okul yenilemeleri konusunda duyarlıyız

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yenileme ruhsatı başvurusunda bulunan ve belgeleri tam olan 18 okuldan 15'ine hemen onay verildiğini bildirerek, “3 okulda ise bizden kaynaklanmayan nedenlerle, başvuru sahiplerinin imzası bekleniyor. Ruhsatların belediye tarafından geciktirildiği iddialarıyla kamuoyu yanıltılmak isteniyor. Oysa bu konuda çok duyarlıyız” dedi.

  • 0
  • 329
Okul yenilemeleri konusunda duyarlıyız
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yenileme ruhsatı başvurusunda bulunan ve belgeleri tam olan 18 okuldan 15'ine hemen onay verildiğini bildirerek, “3 okulda ise bizden kaynaklanmayan nedenlerle, başvuru sahiplerinin imzası bekleniyor. Ruhsatların belediye tarafından geciktirildiği iddialarıyla kamuoyu yanıltılmak isteniyor. Oysa bu konuda çok duyarlıyız” dedi.

Karabağlar Belediye Meclisi'nin ekim ayı ilk toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. Ana hizmet binasındaki toplantıya CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Emre Külekçi, MHP İlçe Sekreteri Şaban Çelik de katıldı.

Toplantının açılışında belediye çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, Kibar Mahallesi Hizmet Kompleksi'nin gelecek haftadan itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Tesisteki pazaryerinin kura çekim sürecinin tamamlanmasının ardından açılacağını belirten Başkan Selvitopu, “Nikah salonu da önümüzdeki hafta faaliyete geçiyor. Salı günü ilk nikah kıyılarak hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Tefriş ediliyorlar
Yapımları tamamlanan Tahsin Yazıcı Kültür ve Sanat Merkezi, Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi (Mobilya Akademi), Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi'nin tefrişlerinin sürdüğünü bildiren Başkan Selvitopu, “Atatürk Gençlik ve Spor Merkezimizin yapımı da hızla devam ediyoruz. Şu ana kadar 1470 kazığın yaklaşık 1400'ü bölgeye çakıldı. Bu iş tamamlandıktan sonra üst yapı çalışmalarına geçilecek” diye konuştu.

Geçen ay Kavacık Üzüm Festivali'nin coşkuyla gerçekleştirildiğini de hatırlatan Başkan Selvitopu, gelecek yıl daha kapsamlı bir buluşma olacağını vurguladı.   Başkan Selvitopu, Karabağlar'a yeni pazaryerleri ve semt merkezleri kazandırmak için çalıştıklarını da bildirdi.

Yıldız Kenter'in adı verildi
Toplantıda daha sonra, Türk Tiyatrosu'nun usta ismi Yıldız Kenter'in adının Tahsin Yazıcı Kültür ve Sanat Merkezi'ne verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Selvitopu, bu tesisin sadece Karabağlar'a değil İzmir'e değer katacağını vurgulayarak, “Tiyatromuzun önemli bir ismini bu örnek tesisimize oybirliğiyle uygun gören meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu sayede Yıldız Kenter'in adı Karabağlar'da yaşamaya devam edecek” dedi.
Toplantıda ayrıca, Yurtoğlu Mahallesi'ndeki parka da Jandarma Astsubay Egemen Öztürk'ün adı oybirliğiyle verildi.

'Geciktirmiyor aksine hızlandırıyoruz'
Başkan Selvitopu toplantının dilek ve temenniler bölümünde, Uzundere'deki 80 hektarlık alanın tamamının üniversiteye ayrılması; 42 hektarına konut yapılmaması konusunda kararlı olduklarını hatırlatarak, “Hukuki süreç devam ediyor. Sonuçta bir karar çıkacak ve bizler de buna saygılı olacağız” dedi.

Karabağlar'daki okulların yenilenmesi ruhsatlarının belediye tarafından bilinçli olarak geciktirildiği iddialarını yalanlayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:  “Bu konuda Karabağlar Belediyesi olarak çok duyarlıyız. Başvuru yapan 18 dosyadan 15'i tamamlanmış durumda. 3 dosyada ise bizden kaynaklanmayan nedenlerle, başvuru sahiplerinin gelip imza atması gerekiyor. Özellikle baktım dosyaların büyük bölümünde başvurular 20-25 günde sonuçlanmış. Buna rağmen kamuoyu neden yanıltılmak isteniyor anlamıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı'yla belediyedeki arkadaşlarımız diyalog içinde sıkıntıları gidermek için birlikte uğraş veriyor. Benim de okul ruhsat başvurularının hızlandırılması için talimatım var.”

Başkan Selvitopu'nun verdiği bilgiye göre, kısa sürede yenileme ruhsatı alan 15 okulun adı şöyle:  Limontepe ilköğretim Okulu, Şehit Muzaffer Erdoğdu Okulu, İzmir Kız Anadolu Lisesi, Karabağlar Tahir Merzeci Ortaokulu, İlk Kurşun Ortaokulu, Ticaret Meslek Lisesi, Naci Şensoy Ortaokulu, Eskiizmir İlkokulu, Eşrefpaşa Lisesi, Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu, Eserkent Ortaokulu, İzmir Karabağlar Ortaokulu, Nevzat Ayaz Lisesi, Duğrallar İlköğretim Okulu, Yüzbaşı Şerafettin İlkokulu.

Adnan Mazıcı İlkokulu, Mustafa Baykaş Ortaokulu ve Katip Çelebi Ortaokulu ise ruhsat için başvuru sahiplerinin imzasını bekliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv