OLIVTECH 2. kez kapılarını açtı

  • 0
  • 984
Yazı Boyutu:

İZFAŞ tarafından organize edilen OLIVTECH 2012–2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar alanında düzenlenen tören ile başladı. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK)’nın desteğiyle organize edilen “Olivtech 2012”de; Türk zeytin ve zeytinyağı, yurtiçi ve yurtdışından gelecek ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 19-22 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuara 101 firma katılıyor.

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2000’li yıllarda kafasında kırlık bir arazide zeytin ve bağ kurmayı hayal ettiğini anlatarak daha sonra belediye başkanı olduğunu ve bu hayallerinin gerçekleşmediğini söyledi. “Ben onu yapamadım. Ama bunun ne kadar doğru bir davranış olduğunu biliyoruz. Pek çok müteşebbisimiz şimdi bunu yapıyor. Bu konuda dev adımlarla ilerliyoruz” diyen Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu: “Bunu yaygınlaştırmak, Ege Bölgesi’nde iyice yerleştirmek için, Milli Emlak’tan veya temin edilecek arazilerde zeytinciliği ve bağcılığı geliştirmek gerekir, bu artık büyüyen bir sektör. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilere 10 binlerce zeytin ve meyve fidanı dağıttık. Tarımın ve çiftçiliğin kalkınmasına inanıyorum. Bunun için 8 yıl içinde de sütünden peynirine, çiçeğinden fidanına, mandalinadan diğer ürünlere varıncaya kadar; arazi yollarının yaptırılmasından, bütün tarım arazilerinde arıtmaların bitirilmesine kadar tarımın kalkınması için birçok proje gerçekleştirdik. Toprak tahlil laboratuarı kurduk. Anlaşmalı üretim yaparak organik tarımı ve organik tarım pazarını teşvik ederek tarımın kalkınmasını ve sağlıklı ürün yetiştirilmesinde çok büyük mesafe aldık. Bu konuda bilinci yükselttik. Ve şu anda kırsalda yaşayan vatandaşlarımız inançla bizim projelerimize iştirak ediyorlar. Bu aşamada da birbirimizden çok şey öğrendik”.
Konuşmasında bir de müjde veren Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organik projesine katılan 3 tane zeytin üreticisi arkadaşımız dünya markası oldu” şeklinde konuştu.
 
 
Yeni fuar alanı ile sıçrama yapacağız
Yeni fuar alanı ihalesinin bugün yapıldığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İnşallah bu işi başarabilecek bir yüklenici firma alır ve biz de yeni fuar alanımıza kavuşuruz, bir çok ihtisas fuarımızı gerçekleştiririz. Şu anda biz fuarcılığımızı bu hollerin kapasitesinde büyüttük, şekillendirdik. Alt yapı olmadığı için durduk. Yeni fuar alanımız ile birlikte çok büyük bir sıçrama yapacağız. Dünyanın en büyük mermer fuarını burada yapacağız. Daha birçok fuar projemiz var. Şu anda 35’in üzerinde fuar yapıyoruz. Bunların içinden sektörel alt fuarlar çıkararak ve her yıl irili ufaklı fuarlar yapmak üzere yeni fuar alanımızı en kısa sürede yaşama geçireceğiz. Kültürpark’daki alanımızı da aynı anda 12-13 bin kişinin katılabileceği kongre merkezi ve sanat merkezi olarak düzenleyeceğiz. Bu iki önemli yatırımı da bitirdiğimiz zaman Rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina’nın ‘İzmir Fuarlar ve kongreler kenti olmalıdır’ sloganı da gerçekleşecek” dedi.
İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk da yaptığı konuşmasında fuarın önemine vurgu yaparak, “Bu fuarda sektör temsilcilerinin sorunlarına daha iyi çözümler ve çareler üretildiğini düşünüyorum. Çünkü İzmir Fuarı kurulduğundan bu yana İzmir’in, bölgenin ve ülkenin ekonomisine çok büyük katkı sağlamıştır. Bu katkıları sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Başkanı Mustafa Tan Başkan Aziz Kocaoğlu veİZFAŞ’a teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan önce VİNOLİVE olarak 7 kez yaptığımız ve devamında da Türkiye’de bir ihtisas fuarı haline getirilen OLİVTECH gerçekten sektörde çok büyük bir boşluğu dolduruyor. Ve zeytincilik sektörünün bugünlere gelişindeki başarı hikayesine imza atanlar başrollerde yer alıyor.
Fuarda ne etkinlikler var
Olivtech Fuarı kapsamında, 19 Nisan Perşembe günü İzmir Uluslararası Fuar Alanında “Türk Zeytinyağı’nda Dün, Bugün, Yarın”, “Zeytin’de Tarihe Yolculuk” ve “Sofralık Zeytin” panelleri gerçekleştirildi. 20 Nisan Cuma günü “Turizmde Kariyer Günleri” konulu panel düzenlenecek. Ayrıca yine aynı gün İZFAŞ, İzmir Üniversitesi, İzmir Aşçılar Derneği işbirliği ile 3 No’lu holde 12.30-17.00 saatleri arasında “Ege Mutfağı’ndan Seçmeler” 1.Chief Student Yemek Yarışması etkinliği fuara farklı bir boyut kazandıracak. OLIVTECH’in 3’üncü günü 21 Nisan 2012, 13.30’da gerçekleştirilecek “Sofralık Zeytin Tadımı, Zeytinyağı Tadımı” etkinliği ise fuara renk katacak. 4 gün açık kalacak, profesyonel ve son tüketiciye yönelik olarak düzenlenen fuar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv