“Ölmez ağacın peşinde yolculuk” sürüyor

  • 0
  • 564
“Ölmez ağacın peşinde yolculuk”  sürüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen “Zeytinin Akdeniz’deki Yolculuğu” ana başlığı altındaki konferanslar dizisinin dördüncüsü,  24 Ekim Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.  Konferansın konusu “Doğu Akdeniz’de Zeytinyağı Sanayi”si olacak.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, Akdeniz’in kutsal bitkisi zeytin ağacının ve zeytinyağının bölgedeki serüvenini, konferanslar ve zeytin sempozyumu ile gündeme taşıyor. Daha önce “Zeytinin Akdeniz’deki Yolculuğu” ana başlığı altında Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında “Klazomenai Zeytinyağı İşliğinin Ayağa Kaldırılma Öyküsü”, “18. ve 19. yıllarda Ege’de Zeytin ve Zeytinyağı Ticareti” ve “Ege’de Zeytin ve Zeytin Kooperatifçiliği”nin Tarihi” adında üç önemli konferans ve 2 – 3 Eylül tarihlerinde “İzmir Zeytin Sempozyumu” düzenleyen İzmir Akdeniz Akademisi, bu kez 24 Ekim Cumartesi günü “Doğu Akdeniz’de Zeytinyağı Sanayi” konferansına evsahipliği yapıyor.
 

Önemli isimler geliyor
“Ölmez Ağacın Peşinde” konferans dizisinin dördüncüsünde, Osmanlı dünyasındaki zeytin ve zeytinyağı ticareti, 19. ve 20. yüzyıllarda Doğu Akdeniz’deki zeytin ve zeytinyağı sanayicileri konusu ele alınacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 14.30’da başlayacak konferansın moderatörlüğünü İzmir Akdeniz Akademisi Tarih Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Alp Yücel Kaya yapacak. Girit Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Christos Hadziiossif ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suraiya Faroqhi ise konferansın konuşmacıları arasında yer alıyor.

Hadziiossif, “19. ve 20 yüzyılda Doğu Akdeniz’de Zeytin ve Zeytinyağı Girişimcileri ve Sanayicileri” konusunu ele alacak.  Faroqhi, “Tanzimat Öncesi Osmanlı Dünyasında Zeytin Ticareti ve Zeytin Tüketicileri” konusunda bilgi ve birikimlerini aktaracak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv