Ömer Fuat Tanman İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Başkanı

Türkiye’de sürdürülebilir pamuk üretimini yaygınlaştırarak ilgili taraflar için ortak fayda sağlanmasına hizmet eden İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD), 4. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

  • 0
  • 1.308
Ömer Fuat Tanman İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Başkanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’de sürdürülebilir pamuk üretimini yaygınlaştırarak ilgili taraflar için ortak fayda sağlanmasına hizmet eden İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD), 4. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Üyelik ve yönetim kurulu yapısında tüm tedarik zincirini kapsama hedefi ile çalışan derneğin yeni dönem yönetim kurulu üyeleri şöyle: 

Yönetim Kurulu Başkanı: Ömer Fuat Tanman – Tanmanlar Ziraat İşletmesi
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Ali Yayla - Yeşim Tekstil Sanayi ve Ticaret. A.Ş. (Almaxtex Tekstil Sanayi ve Ticaret. A.Ş.) 
Sayman: Mehmet Levent Oğuz - Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası
Yönetim Kurulu Üyesi: Abdurrahim Yada - Çalık Pamuk Doğal ve Sentetik Elyaf Tic. A.Ş.
Yönetim Kurulu Üyesi: Nuri Uz - Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği
Yönetim Kurulu Üyesi: Harun Bayramoğlu - İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği
Yönetim Kurulu Üyesi: Vehbi Canpolat - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği
Yönetim Kurulu Üyesi: Muzaffer Turgut Kayhan - Söktaş Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
Yönetim Kurulu Üyesi: Ali Şimşek - Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği
Yönetim Kurulu Üyesi: Ramazan Kaya - Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi: Leon Piçon – Ulusal Pamuk Konseyi
 
İyi Pamuk (Better Cotton) Standardı’nı uygulayan ve Türkiye’de bu standardın yürütülmesinden sorumlu olan derneğin yeni yönetim kurulu, başkan olarak Tanmanlar Ziraat İşletmesi temsilcisi ve aynı zamanda Söke’de İyi Pamuk çiftçisi olan Fuat Tanman’ı seçti.

2013 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden derneğin her geçen gün güçlenerek büyüdüğünü ve çok önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirten eski yönetim kurulu başkanı Leon Piçon, ‘Başkanlık görevini dernek kurulduğundan bu yana yönetim kurulumuzda aktif rol alan ve aynı zamanda sürdürülebilir pamuk üretimini kendi arazilerinde de benimsemiş Fuat Tanman Bey’e devretmekten mutluluk duyuyorum ve bu sorumluluğu başarıyla yürüteceğine inanıyorum.’ dedi. 

Derneğin kurduğu güçlü ortaklıklar ile 2020-21 pamuk sezonunda Türkiye’deki pamuk üretiminin yaklaşık %10’unun İyi Pamuk (Better Cotton) standardında üretilmesinin sağlandığını belirten IPUD yönetim kurulu başkanı Fuat Tanman, ‘Pamuk üretiminin çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda sürdürülebilir olduğu bir Türkiye vizyonuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.’ dedi. Çiftçilerden hiçbir şekilde ücret talep etmeden sahada faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Tanman, doğru ortaklık, proje ve eğitim faaliyetleri ile çiftçilerimizin daha sürdürülebilir uygulamalar benimseyip girdi maliyetlerini azaltmayı hedefliyor ve uluslararası geçerliği olan bir sürdürülebilirlik standardına uygun üretimi sağlayarak Türkiye’de üretilen pamuğa artı değer katıyoruz.’ dedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv