Önce uzlaşma, sonra dönüşüm

  • 0
  • 967
Önce uzlaşma, sonra dönüşüm
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “yerinde dönüşüm”ün en önemliprojelerinden biri olan Ege Mahallesi'nde vatandaşlarla uzlaşma görüşmelerinebaşladı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi kentsel dönüşümve gelişim projesi için vatandaşlarla görüşmelere başladı. Görüşmelerin tamamlanmasıve sözleşmelerin imzalanmasının ardından, Ege Mahallesi'ndeki dönüşümçalışmaları başlayacak.

Randevu yöntemiyle gerçekleştirilen uzlaşma görüşmeleri,Doğaltaş Müzesi olarak da kullanılan Kültürpark'taki eski Pakistan Pavyonu’ndakurulan İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde yapılıyor. Uzlaşma görüşmelerinde malsahiplerine konutlarının durumuna göre konut, konut altı işyeri ya da ticaretmerkezi seçenekleri sunuluyor. Hak sahiplerinin randevu almak için 293 39 39numaralı telefonu aramaları gerekiyor.

 

Projede neler var?
Büyükşehir Belediyesi'nin 27 Haziran günü mahallesakinlerine ve kamuoyuna sunduğu projede şunlar yer alıyor:

Ege Mahallesi, ortalarında yeşil alanları olan 6 katlıbinalardan oluşacak. Tüm daireler balkonlu olacak. Dairelerin tamamı doğal ışıkve havadan yararlanacak. Çok amaçlı kültür merkezi, alanda yaşayanlarınkültürel değerlerini geliştirecek çalışmalar yapabilecekleri ve aynı zamandagençlerin eğitim görebileceği bir aktivite merkezi olacak. Halen kahvehaneolarak kullanılan tarihi kilise restore edilecek. Semt meydanı, küçük ticaribirimler, kafeler ve galerilerle hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrakyeri olacak.

Alanda, toplam 851 adet üretilen A tipi konutlarda,kullanıcıların hak ettikleri yeni inşaat alanları ve taleplerine göre; 1+1 2+13+1 seçeneklerinde ve 31 - 114 metrekare arası büyüklüklerdealternatifler sunuluyor. Ayrıca, mahallede mevcut günübirlik ticari kullanımlardüşünülerek yine konutların altında 60 adet konut altı ticaret birimitasarlandı. Böylece toplam 911 bağımsız birim üretilmesi hedefleniyor. Bodrumkatlarında otoparklar tasarlandı.

Liman arkası bölgesi ile arasındakigeçişi sağlamak üzere ticaret merkezi, ofisler ve konut kullanımlarından oluşanyüksek katlı bir yapı adası planlandı. Yapı alçak ve yüksek olmak üzere ikibölümden oluşuyor. Alçak blok ticari işlevlere, yüksek blok ise ofis ve konutgibi kullanımlara olanak verecek şekilde tasarlandı.

Kentle yaya bağlantısının sağlanması, Kahramanlar bölgesineerişimin kolaylıkla sağlanması amacı ile platform geçişi önerildi. Platformunaltı ticaret merkezi olarak meydanla ilişkilendirildi. Platformda yer alan amfihem 1548 Sokak hem de meydana açılarak bu alanlarda yapılacak aktiviteler içinbir seyir ve katılım mekanı oluşturuldu.

Alanda yaşayanların kültürel değerlerini geliştirecekçalışmalar yapabilecekleri, gençlerin eğitim göreceği çok amaçlı kültür merkeziplanlandı.

Alanda yer alan tarihi Aya Yanı Ligaria Kilisesi semtmeydanında, yeni bir işlevle beraber restore edilecek.

Küçük ticari birimler, kafeler, galeriler ile bir semtmeydanı oluşturulacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv