“Öncü” yunuslar geldi

  • 0
  • 1.111
Yazı Boyutu:


İZBAN’ınyolcu kapasitesini artırmak amacıyla sipariş edilen yeni tren setlerinden ilk3’ü “test sürüşü” için İzmir’e getirildi. Bu yıl içinde 72 vagonlu toplam 24 setinİzmir’de olacağı, kalan 16 setin de Ağustos 2015’e kadar tamamlanarak işletmeyealınacağı bildirildi.


İzmirBüyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyettarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN,İzmirlilerin “Körfez Yunusu” adını taktığı yeni vagonlarına kavuştu. Banliyöhattının genişlemesiyle birlikte  ortaya çıkacak vagon ihtiyacınınkarşılanması amacıyla sipariş verilen 40 adet yeni tren setinden 3’ü,testlerinin yapılması amacıyla İzmir’e geldi.

Güney Koreli Hyundai-Rotem firması tarafından üretilen, Adapazarı’ndaki Eurotemfabrikasında montajı yapılan setlerin 5’inin imalatı tamamlandı. İlk üç settestler için İzmir’e gelirken, diğer 2 set ise hız testleri için Eskişehirhızlı tren hattına gönderildi. Dokuz vagondan oluşan İzmir’deki setlerintestleri başladı. Bu yıl içinde 72 vagonlu toplam 24 setin İzmir’de olacağı,kalan setlerin de Ağustos 2015’e kadar tamamlanarak işletmeye alınacağıbildirildi. Böylelikle İZBAN, filosunu iyice güçlendirerek sefer sıklıklarınıartıracak ve her seferinde daha fazla sayıda treni işletmeye alıp yoğunluğuönemli ölçüde azaltabilecek.


KörfezYunusları


İZBAN’ın Körfez Yunusu isimli yeni trenlerinintamamı  120 vagonluk toplam 40 setten oluşuyor. Her bir setin uzunluğu 70metre. Çift dizi sefer yapıldığı için bu uzunluk 140 metreyi buluyor. Genişliği2 metre 95 cm. olan setlerin, yükseklikleri ise 3 metre 85 cm. İşletme azamihızı 140 km/saat olarak belirlenen setler, çift dizide tek seferde yaklaşık1500 yolcu taşıyabilecek. 18 adet otomatik yolcu kapısı bulunan setlerinkapılarında yolcu iniş-binişinde güvenliği sağlayan otomatik kayar köprüler deyine yer alıyor.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv