OPERA VE TİYATRO SAHNESİ’NDEN MUHTEŞEM SEZON FİNALİ

  • 0
  • 774
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi sezonu muhteşem bir finalle kapattı. George Friedrich Händel’in “Agrippina” operasının ilk seslendirilişinin Konser Versiyonunu Karşıyaka Belediyesi katkılarıyla sahneleyen İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 “Agrippina” operasının konser versiyonunda orkestrayı konuk şef Wolfgang Riedelbauch yönetirken Almanya’dan davet edilen konuk orkestra sanatçıları ve İZDOB Orkestrasının üyelerinin birlikte eşlik ettiği operada, barok tınılar da  ilk kez Karşıyaka’dan duyulmuş oldu.
 
Belediye Başkanı Cevat Durak, Türkiye’nin en iyi akustik salonlarından birine sahip Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin hizmete girdiği Mayıs 2011’den beri sanatseverlerin buluşma noktası haline geldiğini hatırlatarak, “Bu sanat merkezimiz muhteşem birçok etkinliğe imza attı. Karşıyaka sanatın adresi olmaya devam edecektir. Dünyaca ünlü birçok sanatçı ve kültürel etkinlikleri önümüzdeki sezonda da sanatseverlerle buluşturmayı sürdüreceğiz. Öyle ki kısa sürede Fazıl Say başta  olmak üzere Fatih Erkoç, Genco Erkal, Aytül Büyüksaraç, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Bodrum Oda Orkestrası vb daha nice sayamadığım değerli isimler bu sahnede oldular. Yeni sezonda da sanatseverleri mutlu etmeye devam edeceğiz.” dedi.
Karşıyaka Opera ve Tiyatro sahnesi Ekim 2012’de başlayacak yeni sezona da yine muhteşem bir programla sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv