Optimum'dan Minik Ziyaretçilerine 2 Yeni Oyun Parkı

Türkiye’nin 7 ilinde 8 alışveriş merkeziyle hizmet veren Rönesans Gayrimenkul bünyesindeki İzmir Optimum AVM, büyüme ve dönüşüm projesi sonunda outlet konseptinden çıkarak regular Avm’ye dönüştü.

  • 0
  • 3.802
Optimum'dan Minik Ziyaretçilerine 2 Yeni Oyun Parkı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin 7 ilinde 8 alışveriş merkeziyle hizmet veren Rönesans Gayrimenkul bünyesindeki İzmir Optimum AVM, büyüme ve dönüşüm projesi sonunda outlet konseptinden çıkarak regular Avm’ye dönüştü. Yenilenen Optimum AVM’de çocuklar için özel olarak tasarlanmış 3 bin metrekarelik iki yeni oyun alanı minik ziyaretçileriyle buluştu. Optimum, özellikle otizmli çocuklar için tasarlanmış oyun alanı ve kafesi dikkat çekti.

Büyüme ve dönüşüm projesi sonunda İzmir Optimum’un ziyaretçilerine sunduğu yeniliklerin arasında özel tasarlanmış çocuk oyun parkları ayrı bir yer tutuyor. Farklı yaş gruplarından çocukların zihinsel zeka ve el becerilerinin gelişmesine yardımcı olan, hem kum hem de çimde oynama imkanı tanıyacak,  3.000 metrekarelik 2 yeni çocuk oyun parkı bulunuyor. Optimum’da özellikle otizmli çocuklar için özel olarak tasarlanmış oyuncakların yer aldığı bir alan da yaratıldı. Örneği ve benzeri bulunmayan Rönesans İnşaat tarafından dizayn edilerek Almanya’da üretilen oyuncaklar, duyusal bütünlemeyi amaçlıyor. Dokunma duyusunu geliştirerek otizmli çocukların denge hissini ve güvenini geliştiriyor.

Yeni oyun alanları çocukların yaratıcılığını ve sosyal gelişimini destekliyor
Yaşa uygun tasarlanan yeni oyun alanlarında çocuklar; düşünme becerilerini, yaratıcılıklarını, sosyal ve bilişsel gelişimlerini destekleyen oyunlar oynuyorlar. Otizmli ve engelli çocuklar için de kullanıma uygun olarak tasarlanan oyuncaklar özellikle el becerisi ve koordinasyonunu sağlayacak fonksiyonları ile fiziksel ve zihinsel gelişimlerine destekleyici faaliyetler sunuyor.
Çocuk oyun alanlarındaki su temalı şato oyun alanı çocuklara şehir içinde tatil imkânı sunan bir konsepti belirleyerek, Türkiye’de bir AVM’de ilk defa denenmiş olan sistem ile çocukların suyun eğlendirici etkisinden faydalanmalarına imkan tanıyor. Alanda bulunan oyuncaklar çocukların interaktif oyunlar oynamasını, masal dünyası formundaki bir şatoda hayal güçlerini geliştirmesini, düşünme becerilerini, el ve denge koordinasyonlarını geliştirmelerine faydalı oluyor.

Türkiye’de bir ilk, Otizm Kafe ile eğitime destek
Yenilenen İzmir Optimum’da bulunan, Türkiye’de benzeri olmayan bir uygulama da Otizm Kafe projesidir. Anadolu Otizm Vakfı’nın katkısıyla Otizmli çocuklara burs desteği, istihdam ve duyusal tatmin için hayata geçirilen proje kapsamında kafede 16 yaş ve üzeri, orta ve hafif otizmli çocuklar yemek hazırlıyor ve servis alıyor. Proje kapsamında hem kendileri hem de aileleri sosyalleşiyorlar. Otizm Kafe’den sağlanan gelir, Anadolu Otizm Vakfı aracılığıyla, yine otizmli çocuklara eğitim bursu olarak kullanılmak üzere burs fonuna aktarılıyor.
  
Türkiye’nin 3. büyük şehri İzmir’in, şehir merkezi ve Adnan Menderes Havalimanı arasında konumlanmış olan Gaziemir ilçesinde yer alan İzmir Optimum büyüme ve dönüşüm projesiyle genişleyerek toplam 86.000 metrekarelik kiralanabilir alana ulaştı. Marka karmasına dünyaca ünlü ve alışveriş severlerin gözde markaları Zara, Stradivarus, Pull&Bear, Bershka, H&M, Under Armour, Vakko Butik, Guess , Beymen Club, W Collection, Oleg Cassini, Damat&Tween, Mothercare, Mac, Loccitane, Happy Moon’s, Hayal Kahvesi, SirWinston House,Gloria Jeans Coffee, Demlik, Konyalı Ahmet Usta, Yomumu, Kiko, Soobe, Mert Optik, Swarovski, Sunglass Hut, Campanola, Couquet, Karaca Home, Linens, White&Beige, Schafer, Mac Fit, Gallery Crystal, İntersport, Puma, Hummel,  Skechers gibi yeni markaları ekleyen AVM, var olan 160 mağaza sayısına 90 yeni mağaza daha ekleyerek toplam mağaza sayısını 250’ye çıkardı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv