Organ nakli bekleyen çocuklar 23 Nisan’da İzmir’de buluşacak

  • 0
  • 1.109
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Organ Bağışı Gönüllüleri Topluluğu, 50. Yıl Köşkünde bir araya gelerek organ bağışını özendirme konusunda yol haritası belirledi. Toplantı EÜ Organ Bağışı Gönüllüleri Topluluğu, EÜ Tiyatro Topluluğu, İzmir Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu, EÜ Gazetecilik Bölümü Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı ve Şifa Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Uzman Dr. Şükriye Alyanak’ın katılımıyla gerçekleşti.
 
Organ bağışı konusunda toplumun daha da bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Yard. Doç. Dr.Oğuzhan Kavaklı, “Toplumun bilinçlendirilme noktasında din adamlarına büyük görev düşmektedir. Diyanet işlerinin fetvasıyla Cuma hutbelerinde organ nakli konusunun işlenmesi etkili olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Organ nakli bekleyen çocuklara moral desteği vermek amacıyla bir etkinlik planladıklarını belirten Uzman Dr.Şükriye  Alyanak, “Bu yıl 23 Nisan etkinliklerine TRT İzmir ev sahipliği yapacak. Biz de bu kapsamda Organ Nakli Merkezi’nin belirlediği sayıda nakil bekleyen çocuğumuzu İzmir’e davet ederek ağırlamak ve eğlendirici aktiviteler gerçekleştirmek istiyoruz. İzmir Sağlık Müdürlüğünün denetiminde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu etkinlik sayesinde nakil bekleyen çocuklarımıza moral desteği sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Organ bağışını özendirmeyi amaçlayan etkinlikler kapsamında İzmir Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu da nakil bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşma yolunda geçirdikleri aşamaları fotoğraflayarak bir sergiye dönüştürecek. Ayrıca EÜ Tiyatro Topluluğu da organ bağışı konulu bir tiyatro oyunu sahneleyecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv