Organik besleniyorlar  

Sevimli oldukları kadar yaramazlıklarıyla da tanınan lemurlar, tüm enerjilerini İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda yetişen organik meyvelerden alıyor.

  • 0
  • 361
Organik besleniyorlar  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sevimli oldukları kadar yaramazlıklarıyla da tanınan lemurlar, tüm enerjilerini İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda yetişen organik meyvelerden alıyor. Yaşam alanının hemen yanında oluşturulan bahçede bakıcıların büyük bir titizlikle dalından kopardığı meyveler, lemurların en sevdiği yiyeceklerin başında geliyor.
 
İri, parlak gözleri, tuhaf çığlıkları ve sempatik tavırlarıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı ziyaretçilerinden büyük ilgi gören lemurlar, artık kendi yaşam alanlarının yanındaki bahçede yetişen meyvelerle "organik" besleniyor. Dünyada “nesli tükenen hayvanlar” listesinde yer almasına rağmen İzmir’deki aileleri istikrarlı bir şekilde büyüyen lemurların beslemesinin karşılandığı bahçede, onların en sevdikleri meyvelerden incir, elma, armut, kayısı, şeftali ve mandalina yetiştiriliyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki bakıcılar, lemurların en sevdiği yiyeceklerin başında gelen organik meyveleri dalından elleriyle koparıp yine elleriyle besliyor. Sevimli hayvanların mönüsü, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, özel olarak hazırlanan serinletilmiş meyve ve sebzelerle daha da zenginleşiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv