Orkestra Şefleri Karşıyaka’da Yetişiyor

Türkiye’de kadrolu sanatçılarla oda orkestrası kuran ilk yerel yönetim olan Karşıyaka Belediyesi, bu yıl ikinci kez Orkestra Şefliği ile Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass programlarını başlattı.

  • 0
  • 658
Orkestra Şefleri Karşıyaka’da Yetişiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’de kadrolu sanatçılarla oda orkestrası kuran ilk yerel yönetim olan Karşıyaka Belediyesi, bu yıl ikinci kez Orkestra Şefliği ile Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass programlarını başlattı. Dünyaca ünlü klasik müzik yıldızlarının idaresindeki eğitimlere toplam 77 şef ve sanatçı adayı kabul edildi. Başkan Akpınar “Orkestramız gibi, bu eğitimler de -bir belediye himayesinde- Türkiye’de ilktir. Sanata hizmette öncü olmayı sürdüreceğiz” dedi.
 
İLK EĞİTİM RENGİM GÖKMEN’DEN
Karşıyaka Belediyesi, geçen yaz düzenlediği Orkestra Şefliği ile Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass eğitimlerini bu yıl ikinci kez gerçekleştiriyor. Klasik müziğin ustalarını, genç sanatçı adaylarıyla buluşturan hızlandırılmış eğitimler ‘Orkestra Şefliği Masterclass’ programı ile başladı. Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Rengim Gökmen’in temel şeflik tekniklerini çalıştırdığı programa onlarca başvuru arasından 35 kişi seçildi. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde devam eden eğitim, 23 Ağustos’ta adayların KODA ile vereceği konserle son bulacak.
 
DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR
İkinci etapta ise ‘Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass’ programı gerçekleştirilecek. 24 Ağustos’ta başlayacak programda Royal College of Music’ten Prof. Ani Schnarch, Prof. Itzhak Rashkovsky ile Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Feza Gökmen ve Oğuzhan Kavruk gibi dünya çapındaki usta sanatçılar eğitim verecek. Biri Polonya’dan olmak üzere, toplam 42 katılımcıyla gerçekleşecek programa Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nin yanı sıra, Yamanlar Gençlik Merkezi de ev sahipliği yapacak. 29 Ağustos’ta tamamlanacak eğitim, yine katılımcıların final konseriyle taçlanacak.
 
REHBERİMİZ ATATÜRK’TÜR
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü rehber edindik; her yerde, herkes için sanat dedik. Bu ülkeye, uluslararası organizasyonlarda adımızı başarıyla temsil eden bir Oda Orkestrası kazandırdık. Eğitim programlarımızla hizmet bayrağımızı daha da ileriye taşıdık. Türkiye’de ilk kez, bir belediye himayesinde ‘Masterclass’ programlarını gerçekleştiriyoruz. Dünya çapındaki usta sanatçıların, bilgi ve tecrübeleriyle genç yeteneklerin yolunu aydınlattığı bu proje sayesinde, klasik müziğe yeni yıldızlar kazandıracağız. Her alanda olduğu gibi sanatta da öncü ve örnek olmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv