Ormanları İhmal ve Dikkatsizlik Yakıyor  “Eğitim Şart”

Yaz aylarında termometrelerdeki sıcaklık dereceleri yukarı doğru artarken, ormanların baş düşmanı olan yangınların    sayıları da   son haftalarda giderek artıyor.

  • 0
  • 235
Ormanları İhmal ve Dikkatsizlik Yakıyor  “Eğitim Şart”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaz aylarında termometrelerdeki sıcaklık dereceleri yukarı doğru artarken, ormanların baş düşmanı olan yangınların    sayıları da   son haftalarda giderek artıyor.  Orman yangınlarıyla 7 gün 24 saat esasına göre  1347 personeli ile amansız bir mücadele veren İzmir Orman Bölge Müdürlü Şahin Aybal;  konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu  yangınlarının %95’nin ihmal ve dikkatsizlikten çıktığını gösterir çarpıcı istatistik rakamlar veriyor.
          
Orman Bölge Müdürü Aybal şu açıklamalarda bulunuyor:
“ İzmir İlimiz orman yangınları açısından 1.Derece hassas bir bölgemiz .  2018 yılında 1 Ocak – 19 Temmuz itibari ile 249 yangın meydana gelmiş olup, bunun 79 adedi orman içi yangın 170 adeti ise orman dışı kırsal yangınlardır. Orman yangınlarının nedenleri incelendiğinde 2018 yılında 79 orman yangınının 72 adedi ihmal, 1 adet kaza, 6 adet doğal nedenlerden çıktığı görülmektedir.”  Diyor.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal;  ihmal ve dikkatsizliğin önüne geçmenin tek yolunun eğitim ve bilinçlenme olduğunu ancak bunun 40’lı yaşlara gelmiş bireylerden çok daha küçük yaşlarda çocuklarda başlanacak ağaç ve orman sevgisine , bilincine yönelik çalışmalar olacağının  altını özellikle çiziyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv