OTOMOBİL TUTKUNU BABALARA KEY MUSEUM’DA EŞSİZ BİR GÜN

  • 0
  • 692
OTOMOBİL TUTKUNU BABALARA KEY MUSEUM’DA EŞSİZ BİR GÜN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz günlerde birinci yılını dolduran KEY Museum, 19 Haziran günü tüm babalara kapılarını açıyor. Babalar Günü’nde tarih, kültür ve sanat dolu bir yolculuğa davet eden KEY Museum, günü daha da anlamlı kılıyor. KEY Museum’da çocuklarıyla birlikte vakit geçirmek isteyen babalar, giriş ücretinin yarısını ödeyerek müzeyi ziyaret etme imkanı yakalayacak.

E. Özgörkey Grubu İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey ile İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Özgörkey’in koleksiyonerlik ruhundan doğan KEY Museum,  1886 yılında üretilen ilk otomobil, 1885 üretimi ilk motosiklet gibi otomobil dünyasının kıymetli parçalarına ev sahipliği yapıyor. BMW, MINI, Mercedes-Benz, Cadillac, Ford ve Porsche markalarının ilk otomobillerinin yanı sıra 1880’li yıllardan başlayıp, 2011 yılına dek uzanan otomobil koleksiyonu, yedi bin metrekare alan üzerine kurulu müzede sergileniyor. KEY Museum’da, 2. Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen kaporta amblemlerini de görmek mümkün. 2.550 adet model otomobil, 50’li yıllara ait Shell Benzin istasyonu, 1900’lü yılların başından 1960’lara kadar gelen benzin pompaları ve otomobil temalı eşarplar, müzenin içeriğine hareket katan ve farklılaştıran unsurlardan…

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 30 km uzaklıkta olan müzeye, havalimanından 20-25 dakika,  İzmir’den ise 30 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılıyor. Mekân, antik çağların en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Efes Antik Kenti ile aynı rota üzerinde konumlanıyor. Ayrıca on yılı aşkın süredir kazı çalışmaları devam eden Metropolis Antik Kenti, müzeye ev sahipliği yapan Torbalı’ya 10 km mesafede yer alıyor.

İzmir’e yapılan en büyük kültürel ve turistik yatırımlardan olan KEY Museum, Babalar gününe özel uygulanan, çocuğuyla birlikte müzeyi ziyaret eden babalara %50 indirimli giriş ücreti uygulaması ile babalar gününün renkli geçmesi için güzel bir alternatif olacak. Key Museum, pazartesi ve salı hariç olmak üzere haftanın 5 günü, saat 10.00 ile 17.00 arasında ziyaretçilerini bekliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv