OTUZ İKİ SAAT UZAY YÜRÜYÜŞÜ YAPAN ASTRONOT UZAY KAMPI'NA GELİYOR

  • 0
  • 613
OTUZ İKİ SAAT UZAY YÜRÜYÜŞÜ YAPAN ASTRONOT UZAY KAMPI'NA GELİYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2008 ve 2009 yıllarında 32 saat 19 dakikası “uzay yürüyüşü” olmak üzere yaklaşık 638 saat uzay uçuşu yapan Astronot Michael J. Foreman deneyimlerini Uzay Kampı Türkiye katılımcılarıyla paylaşacak.

NASA’nın Johnson ve Kennedy Uzay Merkezleri arasındaki irtibatta görev alan, Glenn Araştırma Merkezi’nde de çeşitli görevler üstlenen NASA astronotu, STS-123 ve STS-129 görevlerinde uzaya gitti. Astronot Foreman; tek parçadan oluşan en büyük Uluslararası Uzay İstasyonu Modülü olan Japon Deney Lojistik Modülü Kibo’nun basınçlı bölümü ve mobil servis sisteminin montajının yapılması, uzayda düzgün bir oryantasyonun oluşturulması için kullanılacak iki adet Ekspres Lojistik Taşıyıcının taşınması gibi önemli çalışmalarda yer aldı.

Astronot Foreman 28 Haziran - 4 Temmuz haftasında düzenlenecek ve  “E-Pal haftası” olarak bilinen özel programla, 5 - 11 Temmuz dönemlerindeki 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’na davetli konuşmacı olarak katılarak, uzaya gitmeden önce geçilen aşamalar ve uzay yürüyüşleri sırasında yaşadıkları hakkında bir sunum yapacak.

Bir ESBAŞ (Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş) girişimi olarak; İzmir’de Ege Serbest Bölgesi’nde 2000 yılında kurulan Uzay Kampı Türkiye böylelikle 15'inci yıldönümünde 24’üncü “uzay yolcusunu” ağırlamış olacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv