Oy ve Ötesi’ni anlattı

  • 0
  • 2.396
Oy ve Ötesi’ni anlattı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Umuda Yelken Engelliler ve Gençlik Spor Derneği’ni (UYDER), İzmir merkezli  yelken okulu Özgür Deniz Sailing School ODESS kurucusu- Yelken Eğitmeni, Oy ve Ötesi Platformu’nun kurucularından  Karşıyakalı Özgür İnam Karşıyaka Rotary Kulübü’nün konuğu oldu.

Özgür İnam Oy ve Ötesi’nin oluşumundan bu günlere gelişini anlattı. Oy ve Ötesi’nin bir gezi platformu olduğunu, o  gezide gaz yiyip gaza gelen gençlerin kurduğu bir tepki platform olduğunu ve 1 Mayıs 2014 itibariyle de dernek olduklarını ifade etti.

Kendilerine orantısız şiddet kullanan kolluk kuvvetlerine tepkili olduklarını ve sisteme tepki koymanın tomalara taş atmak değil de, varolan bir sıkıntıyı dile getirmek olduğunu belirten İnam,  “ Oy ve Ötesi;  sisteme karşı kendi sivil insiyatifin hakkını savunan bir harekettir.  Oy ve ötesi olarak; İnsanlar oy kullansınlar, kendi gelecekleriyle ilgili söz sahibi olsun. Sadece oy kullanmasınlar aynı zamanda bilinçli oy kullansınlar. Şeffaf, demokratik ve adil  seçimler gerçekleşsin istiyoruz.  İnsanların oy kullanmasını arttırmaya yönelik kampanyalar düzenledik. “Boy Ver me Oy Ver”,  “Yazlığından dön ve oy ver”  gibi sloganlarla insanları oy vermeye teşvik ettik.  30 Mart yerel seçim öncesi gidip adaylarla görüşme yaptık. Adaylara; ‘ Sizce sizin aday olduğunuz yöredeki en temel sorun nedir? Sizin bu  soruna yönelik en temel çözüm öneriniz nedir? Katılımcı demokrasinin güçlendirilmesi için aday olduğunuz yörede ne yapmayı düşünüyorsunuz.  2 dakikanız var’ diye mikrofon tuttuk.  Bu şekilde yaptığımız çekimlerden 40 video hazırladık ve 530 bin kişi izledi.  İnsanların sayemizde oy verecekleri kişileri tanıma imkanı bulduklarını söylediler.” Dedi.

8 Arkadaş olarak çıktıkları yolda  hayallerini paylaştıkça gitgide genişleyen Oy ve Ötesi’nin sayısının büyüdüğünü,  üç seçimde Türkiye’nin 6 kentinde 50 bin gönüllü sandık müşahidi , 2500 okul sorumlusuna ulaştığını ve  42 bin sandık görevlisinin demokrasi için sabahın 7’nden itibaren sandık başlarında nöbet tuttuğunu ifade etti.
Her  Çarşamba Webimerler düzenlediğini  dile getiren İnam,“Vatandaş olarak anayasal görevlerimiz nelerdir.  Sandık Kurulu’nun uyması gereken kurallar nelerdir.  Seçimlerin şeffaf ve demokratik geçmesi için nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatan webinerlerimize 10 binlerce insanlar katıldı elektronik ortamda.   Web sitemizin 523 bin tekil ziyaretçimiz vardı. Sosyal medyada da 100 binin üzerinde takipçimiz var” diye konuştu.

ÖTEKİ- BERİKİ YOKİnteraktivist’ te  yılın kampanyası ödülünü,  Uluslararası Hrant Dink  Vakfı tarafından  Geleceğe Işık saçan Oluşumlar Ödülü  aldıklarını açıklayarak sözlerini şöyle tamamladı: “ Tüm siyasi partilere karşı eşit mesafede, hiçbir parti ayrımı yapmadan  gözetmenlerimizin sahada yarattığı farkla, onların öteki, bunların beriki olmadığına dair mesajlar verdik. Eğitimlerle bilgi donatılan üyelerimizde parti üyesi olmadan da müşahitlik yapılabileceğini gösterdik. Bizim çağrı merkezimiz seçim günü 3 bin telefon yanıtladı.  Sandık kurulu başkanları dahi bizi arayıp soru soruyorlardı.   Finans anlamında katkı alabilirsek Türkiye’de belki de seçim hilesi denilen korkuyu yıkacağız. Oyları bizler de sayacağız ve yüksek seçim kurulunun açıkladığı rakamları kontrol edeceğiz.   Bundan sonra hile denilen şey tarihe gömülecek ama bunu asıl tamamlayan unsur ise seçmen listelerinin şeffaf olması.“

 
SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ
Özgür İnam’ın konuşmasının ardından Karşıyaka Rotary Kulubü Başkanı Barış Kaşka, İnam ve toplantıya katılan Oy ve Ötesi üyelerine fidan sertifikası ile dernek flaması armağan edildi. Toplantının en büyük sürprizi ise Kulüp Başkanı Kaşka için hazırlanan doğum günü pastası oldu. Arkadaşlarının alkışları arasında pastayı kesen Kaşka,  önce arkadaşlarına ikram etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv