Oyuna gelmeyin!

  • 0
  • 901
Oyuna gelmeyin!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk’unZeytinköy Mahallesi’nde Alevi mezarlarına yapılan saldırıyı kınadı. ZeytinköyMezarlığı’na giden Başkan Kocaoğlu, toplumun içine nifak tohumu ekmek içinkurulan komplonun içerisine Büyükşehir Belediyesi’nin de çekilmek istendiğinibelirterek, “Sizlerden soğukkanlı olmanızı ve bu oyuna gelmemenizi istiyorum.Kırılan mezar taşlarını onaracağız. En kısa zamanda eski haline getireceğiz”dedi.

 

İzmir’in Selçuk İlçesi Zeytinköy Mahallesi mezarlığında 13Ağustos Çarşamba günü  Alevi vatandaşlarımıza ait mezarlara yapılansaldırı bölgedeki Alevi dernekleri ve sivil toplum örgütleri tarafındanprotesto edildi. Zeytinköy Mahallesi meydanında toplanan çok sayıda kişi kortejoluşturarak Zeytinköy Mezarlığı’na yürüdü. Korteje İzmir Büyükşehir BaşkanıAziz Kocaoğlu da katıldı. Mezarlıkta tahrip edilen mezarları inceleyen BaşkanKocaoğlu, yapılan saldırıyı kınadı. Saldırının sadece Alevi kabristanlarına değiltüm Türkiye’ye ve insanlığa yapıldığını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bunuyapan insanlar ne amaçla yaptılar bilmiyoruz. Ama mezar taşlarından toplumunyaralarını kaşımaktan, ötekileştirmekten ve toplum içinde nifak çıkartmaktanbaşka hiçbir işe yaramayacağı bir gerçek. Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlıktayaptığı temizlikten sonra çekilen fotoğraflar var. ‘Büyükşehir Belediyesi’ninyaptığı temizlik sırasında veya sonrasında tahrip edildi’ diye senaryolaryazıldı. Bu senaryoların sadece kabristanları tahrip ederek toplum içine nifaktohumu ekmek değil, Büyükşehir Belediyesi’ni de bunun içerisine katmak gibi birkomplonun ürünü olduğunu görüyoruz. Buraya hem destek vermek hem de aydınlatmaküzere geldik. Kabristanların bakımı gibi bütün hizmetler hangi inançtan olursaolsun Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Kırılan mezar taşlarını onaracağız.En kısa zamanda eski haline getireceğiz. Bunu yaparak bir lütufta bulunmuyoruz.Görevimizi yapıyoruz. Soğukkanlı olmanızı ve bu tür oyunlara gelmemenizi istiyorum.Yapılan saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu.

 

Barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan birzamanda birilerinin kabuk tutmuş yaraları yeniden kanatmaya çalıştığınıbelirten Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çelik ise,“Toplumsal değerlere zarar vermek insanlık onuruna yakışmayacağı gibi, busaldırının da bir açıklaması olamaz. Ebedi istirahata gönderilenlerinhatıralarına yapılan bu saldırı hazımsız ve küçük beyinlerin, karanlık veçağdışı zihniyetin ürünüdür. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenler veya buolaya çanak tutanlar şunu bilmelidir ki Zeytinköy halkı oynanmak istenen buoyunu hep birlikte lanetlemektedir” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv