Özel güvenlikçiler yasa bekliyor

  • 0
  • 714
 Özel güvenlikçiler yasa bekliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'in önde gelen özel güvenlik firmalarının üye olduğu ve bugüne kadar sektörünün gelişimi için birçok projeye imza atan Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği, yeni yönetimiyle birlikte çalışma koşulların daha da iyileştirilmesi için ter dökecek. Kısa bir süre önce başkanlık görevini Ege Özel Güvenlik Firması Genel Müdürü Ali Aslan'dan devralan Serdar Gökhan Arıkan, yeni dönemde sektörün sorunlarının çözümü ve büyümesi için projeler üretmeye devam edeceklerini  açıkladı.

Başkanlığı teslim aldıktan sonra çalışmalarına başlayan Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu olarak  ilk ziyaretlerini  İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’a yaptıklarını belirten Arıkan, Demirtaş’a  sektörlerine  yaptığı katkılar dolayısıyla teşekkür ettiklerini belirtti.

“Mesai, saatleri değişmeli”

İzmir’de 10 yıl önce kurulan ve şehrin önde gelen firmalarının yer aldığı derneğin her geçen gün güçlenerek yapılanmasına devam ettiğini ve bundan sonraki süreçte de daha çok çalışacaklarını ifade eden Arıkan, sektördeki en büyük sıkıntının mevcut iş yasasısın özel güvenlik sistemine uygun olmamasından doğan farklılıklar olduğunu söyledi. Bugüne kadar 5188 sayılı yasa kapsamında faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Arıkan, “Sektörümüz için faydalı  çalışmalar yapıldı. Ancak, hala eksikliklerimiz var. Mevcut İş Yasasıyla, Özel Güvenlik Yasasının mutlaka birbirinden ayrılması gerekiyor. Bir tür kamu hizmeti veren özel güvenlik sektöründe maalesef 8 saat mesai esasına göre çalışılamıyor. 12 ila 24 saat çalışma esas alınmalı. Bu konuda  yeni bir yasanın çıkmasını bekliyoruz” dedi.

“Yasa standart getirecek”

Son günlerde haber bültenlerinde vatandaş ile özel güvenlikçiler arasında yaşanan hoş olmayan görüntülere gördükçe üzüldüklerine dikkat çeken Arıkan, “Özel güvenlik teşkilatları için çıkarılacak yasayla birlikte bu sorunların ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Yasa ile bir standart belirlenecek. Bu standarda uymayan işyerleri kapatılacak veya iyileştirilmesi sağlanacak. Şartlarını iyileştiren işyerleri de personelini daha kalifiye hale getirecek. Bizim umudumuz bu yönde.” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv