PAMUCAK’IN 25 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

  • 0
  • 588
PAMUCAK’IN 25 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine dahil olan ve tarihi değerleri ile adını tüm Dünyaya duyuran Selçuk’un 25 yıldır çözülemeyen sorunu, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın girişimleri ile çözüme kavuştu. Yaz aylarının en büyük turizm bölgelerinden biri olan ve masmavi denizi ile ziyaretçi yoğunluğu yaşayan Pamucak bölgesi, artık ışığa kavuştu.

 Yapılan bu tür hizmetlerin kurumlar arasındaki işbirliğin giderek yaygınlaşması ve ikili ilişkilerin son derece sağlıklı atılan adımlarla kaynaklandığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bu adımların en güzel örneğini Pamucak’ta yapılan çalışmada gösterdiklerini kaydetti.
Karanlığa gömülen Pamucak Aydınlatıldı

Ege Bölgesinin en uzun sahil şeridi olan ve karanlıktan çıkması için uzun yıllar büyük uğraşlar verilen ancak bir türlü çözülemeyen sorun Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın girişimleri ile çözüme kavuştu.  Tarihi değerleri ile ünlü Selçuk’un Pamucak Bölgesi tamamen ışıklandı. Geçtiğimiz günlerde başlayan ve kısa sürede tamamlanan Selçuk-Kuşadası yolu Pamucak Bölgesindeki aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Selçuk Belediyesi ve GEDİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. işbirliği ile yürütülen çalışma kapsamında Pamucak bölgesi Oteller güzergahı sonuna kadar orta refüjün tamamı karanlıktan kurtuldu.

Sorun 25 yıldır çözüm bekliyordu
Zor olan işlerin üstesinden kolaylıkla gelmeye çalıştıkları, buna bağlı olarak uzun yıllar karanlıkta olan ve 25 yıldır çözüm üretilmeye çalışan Pamucak Bölgesinin ilgili kurumlar ile yapılan ortak akıl anlayışı ile çözüme kavuşturulduğunu kaydeden Başkan Bakıcı, Selçuk Belediyesi olarak özellikle bu tür konulara yoğunluk vererek sorunu çözdüklerini dile getirdi. Bu konuda çok fazla zaman kaybeden Selçuk’un bundan böyle zaman kaybetmeyeceğinin altını çizen Başkan Bakıcı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana birlikte yönetim anlayışı diyoruz. Bu anlayış içerisinde uzun zamandır üzerinde durulan Selçuk’un bu tür kaybını telafi etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda halkımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

Pamucak bölgesi ışıl ışıldır
Önümüzdeki günlerde Selçuk Devlet Hastanesi kavşağından başlamak üzere Pamucak Kavşağına kadar yine orta refüjde aydınlatma çalışmalarının başlayacağını kaydeden Başkan Bakıcı, bu konuda GEDİZ A.Ş ve Karayolları arasında ek protokolün yapıldığını, bu çalışmanın da kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Başkan Bakıcı şunları kaydetti: “Gediz A.Ş. ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile belediyemiz ortak bir çalışma içerisine girdi. Şuan Pamucak bölgesi ışıl ışıldır. Burada aynı zamanda otellerle birlikte yerleşim alanları da bulunuyor. Onlar da bu hizmetten istifade ediyorlar.  Şuan da aydınlatma çalışmasını tamamladık. Sırada bisiklet ve yürüyüş yolları var. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 25 yıldır karanlık içerisinde olan bölgenin aydınlatılması, ışağa kavuşturulması böylece 25 senedir çözülemeyen bir sorunu bu şekilde çözmüş olduk.  ”

Işıklandırılan alan genişleyecek
Unesco Dünya Kültür Mirasına girmiş bir Selçuk’un ve İzmir’in bölgesinin en önemli Sahillerinden biri olan Pamucak bölgesinin aydınlık olmamasını kötü bir durum olarak değerlendiren Başkan bakıcı; “İşte biz bu sorunu ortadan kaldırdık. Bunun arkası muhakkak gelecektir. Hastanenin önünden Pamucak kavşağına kadar da orta refüjde aydınlatma çalışmaları yapılacaktır. Bununla ilgili de izinler alındı. Bu sorunu da ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Sırada Arıtma Tesisi Var
Pamucak’ın önemli sorunlarından bir tanesinin de arıtma sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Daha önce bu konuyla ilgili bir çalışma yapılmamış. Oteller kendi arıtma tesislerini kurarak bu sorunu gidermeye çalışmışlar. Arıtma projesiyle ilgili çalışmalarımıza hız verdik. Bu sorunu da çözmek istiyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv