Pan Flüt’ün dev ismi, Senfoni ile konserde buluşuyor

Müziğin evrensel dilini her hafta farklı sanatçılarla İzmirlilerle buluşturan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu hafta İzmirli Şef Tolga Taviş'in yönetiminde solist olarak Pan Flüt'ün dünyaca ünlü ismi Marin Gheras’ı ağırlayacağı bir konser verecek. 

  • 0
  • 862
Pan Flüt’ün dev ismi, Senfoni ile konserde buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Müziğin evrensel dilini her hafta farklı sanatçılarla İzmirlilerle buluşturan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu hafta İzmirli Şef Tolga Taviş'in yönetiminde solist olarak Pan Flüt'ün dünyaca ünlü ismi Marin Gheras’ı ağırlayacağı bir konser verecek. 25 Kasım  Cuma gecesi İzDSO ve Konak Belediyesi işbirliği ile gerçekleşecek olan konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 20.30’da başlayacak.

Konserde popüler klasiklerden seçme eserler seslendirilecek. S.Saens’in “İskeletlerin Dansı”,P.I. Tchaikovsky “Slav Marşı” , A.P. Borodin“Poloveç Dansları” ve N.R. Korsakov’un“İspanyol Kapriçyosu” eserleri, İzmirli sanatseverlerle buluşacak.  

Konserin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com),  Alsancak ve Karşıyaka D&R’lardan ve konserin yapılacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilecek.

Tolga TAVİŞ(Şef) 
Ülkemizde genç kuşağın kayda değer müzisyenlerinden biri olan Tolga Taviş, günümüzde orkestra şefliği, bestecilik, aranjörlük ve eğitimcilik dallarında aktif olarak çalışmaktadır.

İzmir'de doğan, çocukluk ve gençliğini bu şehirde geçiren Taviş, 1994 yılında İzmir Devlet Konservatuarı’na kabul edildi. Sınıf atlayarak 6 yılda bitirdiği bu okuldaki tüm müzikal eğitimini Tolga Alpay’dan aldı.  1999 Kasım’ında açılan sınavı kazanarak 19 yaşında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Fagot Sanatçısı oldu. 9 yıl boyunca Antalya'da sanatçılık görevini sürdürdü ve tanınmış orkestra şefleri yönetiminde yüzlerce konser verdi.

Marin Gheras(Pan Flüt)
Müzikle yakından ilgili bir aileden gelen Gheras, pan flütü çalmayı çok erken yaşta öğrendi. Moldova Kişinev'de “Gavril Musicescu” Müzik Akademisinden mezun oldu. Akademide öğrenciyken, performansları ile pek çok ödül kazandı.

İspanya, Fransa, Almanya, Hollanda, İsrail, Çin, ABD, İtalya, Rusya, Ukrayna  ve İsveç’de birçok konser turları gerçekleştirdi. Klasik müzik repertuarı, Moldova Ulusal Filarmoni Oda Orkestrası,  Moldova Ulusal Filarmoni Senfonik Basarabia Orkestrası ve saygın virtüöz kemancılar tarafından icra edildi.

Sanatçı Türkiye’de  Adana, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya Senfoni Orkestraları’nda solist olarak davetler aldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile iki kez konser verdi. Marin Gheras, halen Nikolai Osipov’un Rusya Ulusal Halk Enstrümanları Orkestrası ile birlikte çalışmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv