Pandemi, kitaba ulaşma kültürünü değiştirdi

Aliağa Kent Kitaplığı’na birbirinden değerli eserler kazandıran Aliağa Belediyesi, vatandaşlarının hizmetine sunduğu e-kitap oku ve sesli e-kitap dinle uygulamaları da yoğun ilgi görüyor.

  • 0
  • 551
Pandemi, kitaba ulaşma kültürünü değiştirdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aliağa Kent Kitaplığı’na birbirinden değerli eserler kazandıran Aliağa Belediyesi, vatandaşlarının hizmetine sunduğu e-kitap oku ve sesli e-kitap dinle uygulamaları da yoğun ilgi görüyor.

Aliağa Belediyesi’nin dijital kitap uygulamaları, pandemi süresince hayata geçirilen sokağa çıkma kısıtlamalarında tüm kitapseverlere büyük kolaylık sağlıyor. Kitapseverler, evlerinde kaldıkları süreyi Aliağa Belediyesi’nin dijital kitap uygulamaları sayesinde keyifli bir şekilde geçiriyor. 

Kültür yayınları kapsamında Aliağa Kent Kitaplığı’na birbirinden değerli 14 eser kazandıran Aliağa Belediyesi, Aliağa dışında ikamet eden kitapseverler için e-kitap uygulaması, görme engelli vatandaşlar için ise sesli e-kitap dinle uygulamalarını resmi internet sayfası üzerinden hizmete sunuyor.

Pandemi, Kitaba Ulaşma Kültürünü Değiştirdi
Aylar süren pandemi vatandaşların kitaplara ulaşma kültürünü de değiştirdi. Kısıtlamalar dahilinde kütüphanelerin kapatılması, saat sınırlaması getirilmesi, yine bu süreçte yeni kitap basımlarının azalması kitapseverleri dijital kitaplara yönlendirdi. Özellikle sesli e-kitaplara ilgisini arttıran kitapseverler evlerinde kaldıkları süreçte kitapları aile ortamında sesli olarak dinleme imkanı buldu. Vatandaşlar, kitapları sesli dinlemelerinin yanı sıra kitapları pdf olarak bilgisayarlarına ve mobil cihazlarına indirerek kitap koleksiyonlarına eklemeye başladılar.

Aliağa Kent Kitaplığı’na Ait Eserler 23 Bin 841 Kez İndirildi
Bu süreçte Aliağa Belediyesi’nin dijital kitap uygulamaları kitapseverlerden yoğun ilgi gördü. Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfasında kitapseverlerin beğenisine sunulan Aliağa Kent Kitaplığı eserleri kitapseverler tarafından 23 Bin 841 kez indirildi.

Dijital Kitap Uygulamalarına Aliağa Belediyesi’nin Resmi İnternet Sayfasından Ulaşabilirsiniz.
E-kitap oku ve sesli e-kitap dinle uygulamalarına ilk günden yoğun ilgi gösteren kitapseverler Aliağa Kent Kitaplığı serisinde yer alan ; “Aliağa'nın Antik Kentleri”, “Aliağa Çevresi İle Birlikte Güzelhisar”, “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 1. Cilt”, “1. Aliağa Sempozyumu Bildirileri”, “İlk Çağ'dan 21.Yüzyıla Aliağa Tarihi”, “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2. Cilt”, “Aliağa Coğrafya Atlası”, “Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16.yüzyılda Güzelhisar”, “Aliağa Çocuk Oyunları”, “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi”, “Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler”, “Uluslararası Aliağa ve Çevresi Aiolis Bölgesi Arkeoloji ve Disiplinlerarası Araştırmalar Sempozyumu”, “Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi”, “Tisna-1 Tisna Antik Kentinde İlk Araştırmalar ve Gözlemler” adlı eserleri https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak görüntüleyebilir veya mobil cihazlarına dijital olarak indirebilirler. Görme engelli vatandaşlar ise yine aynı link üzerinden sesli e-kitap uygulamasına ulaşabilirler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv