Parklar yenileniyor Konak güzelleşiyor

  • 0
  • 559
Parklar yenileniyor Konak güzelleşiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin ilçe genelindeki parklarda başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında bu kez kentin en işlek bölgelerinden biri olan Tepecik’teki Aziziye Mülkiyeliler Parkı yeni baştan elden geçirildi. Toplamda 7 bin metrekarelik yeşil alanın başlangıcında yer alan park, önce Fen İşleri Müdürlüğü ardından da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince hummalı bir çalışmadan geçirildi. Bakım ve onarım çalışmaları sonucu güzel bir görünüm kazanan parktaki yer döşemeleri tümüyle değişitirildi, giriş ve çıkış yolları kullanıma daha uygun hale getirildi. Eskiyen aydınlatma sistemleri de tamamen değiştirilerek parkın daha görünür olması sağlandı.
 
BAŞTAN SONA YENİLENDİ
Yetersiz gelen çocuk oyun grubu daha büyük ve modern bir oyun grubu ile değiştirilirken, çocukların özgürce oyun oynayabilmeleri için bir de kum havuzu eklendi. Çöp kovaları ve oturma grupları da yenilenen Aziziye Mülkiyeliler Parkı'nda vatandaşların dinlenirken ağaçların gölgesinden yararlanabilmesi için uygun olan ağaçların çevresi oturma duvarıyla donatıldı. Parkın merkezinde yer alan oturma gruplarına ise pergole eklenerek gölgelik sağlandı. Rengarenk mevsim çiçekleriyle güzelleştirilen parkta sevimli dostlar da unutulmayarak belirli noktalara su kapları yerleştirildi.
 
KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
Göreve geldikleri günden itibaren Konak’taki mevcut her yeşil alanı halkın kullanımına yakışır hale getirmek için çalıştıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, parklarda süren çalışmaların devam edeceğini söyledi. Konak’ta yeni park yapacak boş alanların yokluğundan yakınan Pekdaş, mevcut alanları elden geçirerek vatandaşa en iyi şekilde hizmet verir hale getirdiklerini söyledi. Bakım ve onarım çalışmalarına halkın da koruyarak destek vermesini isteyen Pekdaş, “Belediye olarak bizler en iyi hizmeti sunmakla görevliyiz ancak vatandaşlarımız da park ve yeşil alan gibi kamuya açık bölgeleri koruyarak ve temiz turarak bizlere destek olabilirler” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv