PATERSON KÖŞKÜ RESTORE EDİLSİN

  • 0
  • 1.099
PATERSON KÖŞKÜ RESTORE EDİLSİN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan 156 yıllık geçmişe sahip, kentin sembol binalarından Paterson Köşkü’nün geçen yıl Aralık ayında çıkan bir yangında hasar gördüğünü belirterek, “Paterson Köşkü, bir an önce restore edilsin” dedi.


Türeli, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyetinde bulunan köşkün tadilat veya restorasyonu için şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadığına dikkati çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, köşkün restorasyonunun yapılması konusunda talebi olduğunu belirten Türeli, şunları kaydetti:
“Bu konuya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na defalarca yazılı başvuruda bulunmuştur. Belediye ayrıca, köşkün restorasyonuna yönelik hazırlıkların tamamlandığını ifade etmektedir.

Bununla birlikte, bu restorasyon işleminin başlaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın köşkün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi işlemlerini başlatması gerekmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis işleminin tamamlanması için yapılan yazılı başvurulara henüz bir yanıt alınamamıştır. Belediye yetkilileri, tahsis işleminin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini, sürenin uzamasının binanın daha fazla zarar görmesine neden olacağını ifade etmektedirler.”

-“NEDEN ÇALIŞMA YOK”

Türeli, İzmir’in önemli kültürel ve tarihsel mirasları arasında yer alan Paterson Köşkü’nün durumunu gündeme getirdiği önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Paterson Köşkü’nün yangından sonraki hali ortadayken neden hala restorasyona yönelik bir çalışma yapılmamaktadır?

-Köşkün restorasyonuna ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir planı var mıdır? Böyle bir plan varsa uygulama takvimi nedir?

-Paterson Köşkü’nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis işlemi hangi gerekçelerle yapılmamaktadır?

-Paterson Köşkü’nün tahsis işlemine yönelik Bakanlığınıza yapılan başvurulara cevap verilmesi düşünülmekte midir?

-İzmir gibi önemli bir ilin merkezinde yer alan 156 yıllık Paterson Köşkü daha ne kadar süre hasarlı bir halde bekleyecektir?

-Tahsis işleminin geciktirilmesi Paterson Köşkü’nün İzmir ili sınırları içerisinde bulunmasından mı kaynaklanmaktadır?”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv