Pazar yükü hafifledi

  • 0
  • 494
Pazar yükü hafifledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Pazaryerlerinde sağlıklı ve konforlu alışveriş imkanı sağlamak isteyen Karşıyaka Belediyesi, “ödünç alışveriş arabası” uygulaması başlattı. İlk olarak Bostanlı Pazaryeri’nde hayata geçirilen proje kapsamında; ihtiyaç duyan vatandaşlar, zabıta ekiplerinin denetimindeki mini pazar arabalarını nüfus cüzdanlarını bırakarak “ödünç” alabilecek ve alışverişin ardından iade edebilecek.

TAŞIMA SIKINTISINA SON

Karşıyaka Belediyesi, pazar arabası olmayan ya da pazaryerlerine arabasız olarak giden vatandaşları taşıma sıkıntısından kurtaracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Pilot bölge seçilen Bostanlı Pazaryeri’nde başlayan proje kapsamında, çekçekli alışveriş arabaları halkın kullanımına sunuldu. Pazarın kurulduğu her çarşamba günü, isteyen vatandaşlar zabıta noktasına başvurarak, mini pazar arabalarını ödünç alabilecek.

KİMLİĞİNİ GETİR, ARABAYI GÖTÜR
Yeşil kırmızı renkleri ve estetik görünümleriyle dikkat çeken arabaları kullanmak için, zabıta noktasında görevli personele nüfus cüzdanı ve iletişim bilgilerini bırakmak yeterli olacak. Vatandaşlar aynı gün içinde pazar arabalarını aynı noktaya geri getirip nüfus cüzdanlarını teslim alacak. 45 kilogram taşıma kapasitesine sahip olan ve çekçekli sap kısmıyla kullanım kolaylığı sağlayan pazar arabaları, vatandaşlardan gelen talebe göre Karşıyaka’daki diğer pazaryerlerine de konulacak.

PAZARYERLERİ MODERNLEŞİYOR
Karşıyaka Belediyesi’nin pazaryerlerine yönelik yaptığı 1 yıllık çalışmalar kapsamında; Bostanlı Pazaryeri’ndeki gözleme tezgahları ‘modern stantlara’ taşındı. Tartı ve ölçü aletleri sıkı denetim altına alındı. Şemikler ve Bostanlı pazaryerlerinde balık tezgahları için zemin ve çevresi fayans kaplı, krom tezgahlar hazırlandı. Şemikler, Bostanlı ve Cumhuriyet pazaryerlerinde de çatıdan elektrik tesisatına, boya badanadan tezgahlara kadar pek çok yenilik için çalışma başlatıldı. Pazaryerlerine modern bir görünüm kazandıracak çalışmaların, 2015 yılında da hız kesmeden devam edeceği belirtildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv