Pazaryerinde gözlemeye modern çözüm

  • 0
  • 593
Pazaryerinde gözlemeye modern çözüm
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Açıkta ve sağlıksız koşullarda gıda satışına karşı kararlı bir mücadele yürüten Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı pazaryerindeki gözleme tezgahlarını ‘modern stantlara’ taşıdı. Artık Bostanlı pazaryerinde gözleme satışı, belediye tarafından kurulan üzeri kapalı 5 ayrı stantta, tamamen hijyenik koşullarda gerçekleştirilecek. Uygulama zamanla Karşıyaka’daki tüm pazaryerlerine yayılacak.
 
BOSTANLI’DAN BAŞLADI
Pazaryerlerinde açıkta ve kontrolsüz gıda satışına çözüm bulmak için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, çalışmalara Bostanlı pazaryerinden başladı. Belediye öncelikle, tüp kullanarak ve sağlıksız koşullarda faaliyet gösteren, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden 24 gözleme tezgahını kaldırdı. Ardından da, belediye tarafından belirlenen koşullarda gözleme pişirmek ve satmak isteyen kişilerden talep dilekçeleri alındı.
 
KURA İLE BELİRLENDİ
Pazaryerinin farklı noktalarına hijyenik, üzeri kapalı ve modern gözleme standları kuran Karşıyaka Belediyesi, 20 başvuru arasından kurayla belirlenen 5 kişiye bu standları tahsis etti. 1’er yıllık sözleşme ile tahsis edilen gözleme pişirme ve satış standları sayesinde, Karşıyakalı vatandaşlar da pazaryerinde sağlıklı gıda tüketme imkanına sahip oldu. Öte yandan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde yürülen çalışmalar kapsamında, açıkta satılan ekmeklerin, yönetmeliğe uygun olarak poşet içinde satılması için de gerekli tedbirler alındı.
 
 “HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Açıkta satılan ve halk sağlığı için risk oluşturan gıdalara karşı geniş kapsamlı bir mücadele yürütüyoruz. Bir yandan yasal işlemleri hayata geçirirken bir yandan da vatandaşlarımızı sağlıksız koşullarda üretilen ve satılan gıdaların tehlikelerine karşı bilgilendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Pazaryerlerimizde gerçekleştirdiğimiz uygulamalarda da, tamamen yasaklama yoluna gitmek yerine modern çözümler üretiyoruz. Bostanlı pazaryerindeki gözleme tezgahları ile başlattığımız bu çalışmamızı, zaman içerisinde daha geniş kapsamlı olarak kentimizdeki tüm pazaryerlerine yayacağız” dedi.


 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv