Pazaryerlerine modern dokunuş

  • 0
  • 563
Pazaryerlerine modern dokunuş
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Pazaryerlerini modern görünüme kavuşturmak ve konforlu alışveriş imkanı yaratmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı ve Yalı pazaryerlerinin açık olan kısımlarını kapatmak için çalışma başlattı. 3 milyon liralık yatırım, hem esnafın hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Uzun yıllardır çözülemeyen bir sorundu. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda ortadan kaldırdık. Söz verdik ve yaptık” dedi.

3 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Bir yandan Karşıyaka’ya yeni ve modern pazaryerleri kazandırmak için çalışan diğer yandan da mevcut pazaryerlerinde iyileştirme çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, bu kez Bostanlı ve Yalı pazaryerlerine el attı. Yalı Mahallesi'nde, yaklaşık on yıl önce yapımı tamamlanan ancak bir kısmı kapalı bir kısmı açık bırakıldığı için hem esnafın hem de vatandaşın tepkisini çeken pazaryerinin üstünün tamamen kapatılması için çalışma başlatıldı. Açıkta olan ve kışın yağmurdan, yazın güneşten korunaksız bırakılan 1000 metrekarelik alanın üzeri çelik konstrüksiyonla kapatılacak. Bostanlı Pazaryeri'nde de yine açıkta olan 800 metrekarelik bölüm, kapatılacak. Aydınlatmalar yenilenecek, ses panelleri ile gürültü sorununun önüne geçilecek. Her iki yatırım toplamda 3 milyon lira tutacak. Bu sayede hem esnafın hem de vatandaşın yüzü gülecek. Çalışmalar önümüzdeki ay tamamlanacak.

“SÖZ VERDİK, YAPTIK”
Yerel seçimler sürecinde esnafa ve vatandaşa verdikleri sözleri bir bir tuttuklarını dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yalı pazaryerine ilk geldiğimde hava yağmurluydu ve bir kısmı kapalı bir kısmı açık olduğu için hem esnaf hem vatandaş zorluk yaşıyordu. Modern bir görünüm kazandırmak ve alışveriş konforunu sağlamak için çalışıyoruz. O gün verdiğimiz sözü bugün tutuyoruz” dedi.

“ESNAF DA MUTLU VATANDAŞ DA”
Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk “Pazarın bazı bölümlerinin açık bazı bölümlerinin kapalı olmasının sıkıntısını uzun yıllardır yaşıyorduk. Bu durum büyük bir adaletsizlik yaratıyordu. Şimdi sorun ortadan kalktı. Artık pazarımızın tümü kapalı hale geliyor. Esnafımız da vatandaşlarımız da rahat edecekler” dedi. Uygulamadan son derece memnun olan pazarcı esnafı ise pazaryerlerinin üstünün kapatılmasından mutluluk duyduklarını dile getirip işlerinin artacağını söyledi. Esnaf, Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Akpınar’a teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Arşiv