Pedallar doğa için

  • 0
  • 534
Pedallar doğa için
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği iki günlük Bisiklet Festivali’ne katılan 250’ye yakın bisikletçi, ilk gün yaklaşık 75 km yol yaptı. ‘Arabadan in, bisiklete bin’ ‘Doğa için pedalla’ sloganıyla organize olan bisikletçiler kamp kurdukları Sarnıç Gölet Alanı’nı karnavala çevirdi.

Gaziemir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve iki gün sürecek Bisiklet Festivali’ne Gaziemir Aktif Pedal topluluğuna üye 250’ye yakın bisikletçi katıldı. Sarnıç Gölet Alanı’nda kamp kuran ve festival boyunca burada konaklayacak Gaziemir Aktif Pedal üyesi bisikletçiler, ilk gün yaklaşık 75 kilometre yol yaptı. ‘Arabadan in, bisiklete bin,’ ‘Doğa için pedalla’ sloganıyla düzenlenen festivale katılan bisikletçiler, kamp alanından yola çıkarak ilk gün bisiklet turunun başlayacağı Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’na geldi. Vatandaşları doğa ve sporla buluşturmak, doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bisiklet turu, Abdullah Arda Meydanı'ndan başlayıp Akçay Caddesi üzerinden Menderes Yeniköy civarındaki Balaban Göleti’ne kadar devam etti.

Gündüz tur, akşam eğlence
Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’ndan başlayıp Balaban Göleti’ne kadar süren bisiklet turunda gündüz ter döken bisikletçiler akşamda Sarnıç Gölet’teki kamp alanında düzenlenen etkinliklerle gönüllerinde eğlenip yorgunluk attılar. Kamp alanında düzenlenen Radyo Romantik Türk ile 80’ler 90’lar Nostalji Gecesi’nde bu dönemlerin gözde yerli ve yabancı şarkılarıyla bisikletçiler eğlenceli bir gece yaşadı. Renkli görüntülere sahne olan kamp, karnaval alanlarını aratmadı.

Tek mirasımız çevre
Kamp alanında düzenlenen etkinliklere katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu bisiklet festivalinin belediye tarafından düzenlenen ilk festival olduğunun altını çizdi. Festivale katılan bisikletçilere teşekkür eden Başkan Şenol şunları söyledi “Ülkemizin havası en temiz ili olarak Çanakkale seçilirken, Gaziemir’de havası en temiz ilçe seçildi. Gaziemir ormanlarıyla, doğasıyla oksijen deposu. Ben de yeşili seven biri olarak kentteki yeşil miktarını ikiye katladım. Gaziemir’de yaşayan herkes adına bir ağaç diktim. Şimdi yeni hedefim bu sayıyı ikiye katlamak. Çünkü bu ülkenin geleceği çocuklara bırakacak en büyük mirasımız çevre. Hep birlikte çevreye ve doğaya sahip çıkmalıyız.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv