Pekdaş, şifreleri kırdı

  • 0
  • 539
Yazı Boyutu:

KonakBelediyesi’nin ilk kadın Başkanı Sema Pekdaş, mazbatasını alır almaz CumhuriyetMeydanı’nda Atatürk heykeline çelenk koydu ardından Konak Belediyesi Başkanlıkmakamında bulunan kapıların şifreli kilitlerini söktü 

Konak BelediyeBaşkanlığına seçilen Sema Pekdaş, Konak Belediye meclis üyeleri ve CHP Konakİlçe örgütünün katılımıyla mazbatasını aldı. Konak İlçe Seçim Kurulu BaşkanıVahit Tüysüz’den mazbatasını teslim alan Sema Pekdaş, Cumhuriyet Meydanı’ndaAtatürk heykeline törenle çelenk koydu. Başkan Pekdaş, “Cumhuriyet Halk PartisiKonak’ta seçimi kazandı ve meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte bugünmazbatalarımızı aldık ve ilk işimiz Atatürk anıtına çelenk koymak oldu. Çünküen büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir diyen Atatürk’ün kurduğu laik TürkiyeCumhuriyeti sayesinde biz okuduk, meslek sahibi olduk ve Cumhuriyetin kurumlarındayöneticilik görevlerine geldik. Dolayısıyla Cumhuriyet kadını olarak Atamızaborcumuz herkesten daha fazla” şeklinde konuştu. 

Kapıların şifreleri söküldü
Konak BelediyeBaşkanı Sema Pekdaş, Atatürk heykeline çelenk konulmasının ardından meclisüyeleri, CHP Konak İlçe Örgütü ile birlikte Konak Belediyesi’ne yürüdü. Belediyeçalışanları tarafından alkışlar ve tezahüratlarla karşılanan Başkan Pekdaş’ınilk işi Başkanlık makamı kapılarında bulunan şifreleri sökmek oldu. Şifrelerinsökülmesinin ardından makam odasına geçen Pekdaş’a başkanlık mührünü KonakBelediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör takdim etti. Güngör, “Tüm çalışmaarkadaşlarım adına hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Beş yıl çok kısa bir süre.Dilerim çok daha uzun süreler başkanlık yaparsınız” dedi.

Konak’ın ilkkadın Belediye Başkanı olarak görevi devralan Sema Pekdaş şöyle konuştu:“30 Martseçimlerinden sonra Konak Belediye Başkanı olarak seçildim ve bugün seçimkurulundan mazbatamızı aldık. Mazbatamızı aldıktan sonra ilk işimiz Ata’mızıziyaret etmek oldu. Ona minnet ve şükranımızı sunduk çünkü bu ülkenin bir kadınyurttaşı olarak ben, kamu kurumunda bir temsil görevine geliyorsam, yürütmegörevi için seçiliyorsam bu büyük Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği TürkiyeCumhuriyeti’nin laik bir hukuk devleti olarak kurmasının sonucudur. Dolayısıylalaik hukuk devletindeki demokrasinin de tam demokrasi haline gelmesi, kadınyurttaşların da eşit temsiliyle mümkün olacak. Bu aynı zamanda, Atatürk’üngösterdiği şekilde çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek demektir. Bunun için kadınerkek kol kola vererek çalışmak gerekiyor. Benim Konak Belediyesi’nin ilk kadınbaşkanı olarak da sorumluluğum ağır. Hem demokrasiye olan borcum hem de kadınarkadaşlarıma karşı sorumluluğum var. Bu sorumlulukla biz bütün Konaklılarlabirlikte bir çalışma temposu içinde olacağız. Konak’ı büyük bir aile yapacağız.Bunun için öncelikle Konak Belediyesi’ndeki mesai arkadaşlarımla bir aile olmakgerekir. Biz önce Konak Belediyesi’nde büyük bir aile olacağız arkasından tümKonak’ta çok çok büyük bir aile olacağız.”        

İlk dilekçe Romanlardan
         KonakBelediye Başkanı Sema Pekdaş’a ilk dilekçe de Roman derneklerinden geldi. Romandernekleri Başkan Sema Pekdaş’ı 8 Nisan Dünya Romanlar Günü paneline davetetti. Sema Pekdaş’ın Belediye Başkanlığını devralması onuruna Roman Ateşi grubuKonak Belediyesi önünde bir gösteri gerçekleştirdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv