Performansın Uğur'lusu

  • 0
  • 1.019
Performansın Uğur'lusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Uğur Okulları öğrencileri, Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde sahneledikleri “Samsara” oyunuyla profesyonel tiyatroculara taş çıkarttı. Performansları ile izleyicilerden tam not alan öğrenciler, dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Oyun, Buca Uğur Okulları’nın Serenat Tiyatro Kulübü’nün on iki lise öğrencisi tarafından sahneye konuldu. Öğrenciler; Shakespeare, Moliere, Anton Çehov, Gogol gibi yazarların dünyaca ünlü oyunlarının tiratlarından oluşan kolajı başarıyla sergiledi. Öğrenciler, Genel Sanat Yönetmenliği’ni Edebiyat Öğretmeni Ayten Ece İlaslan’ın yaptığı oyun için sekiz ay boyunca her hafta sonu prova yaparak hazırlandı. Oyun hakkında bilgi veren İlaslan “Samsara, yeniden doğum döngüsünü anlatan Sanskritçe bir kavramdır. Aynı zamanda "Dünya" anlamına geliyor. Oyunumuz kolaj bir oyun olduğundan bu ismi uygun gördük.” dedi.

Okul Müdürü İzzet Özkaranfil de öğrencilerinin performansıyla gurur duyduğunu belirterek “Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerdeki başarılarını görmek bizleri çok mutlu etti. 9. ve 11. sınıf öğrencilerimizden oluşan tiyatro kulübümüzün oyununu, profesyonel bir oyun izler gibi izledik. Bize bu hissi yaşatan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor, sahnesini açan Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tiyatro oyununun ardından, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları linol baskı, mono baskı, akrilik, yağlı boya ve kara kalem çalışmalarından oluşan karma resim sergisi gezildi.







YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv