Pijama, bornoz, terlik Alzheimer'a yenilmedik

  • 0
  • 709
Pijama, bornoz, terlik Alzheimer'a yenilmedik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Günümüzün en tehlikeli ve sinsi hastalığı Alzheimer'a karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan Karabağlar Kent Konseyi Emekli Meclisi ilginç bir eyleme imza attı. Birbirinden renkli kıyafetleri ve hazırladıkları değişik pankartlar ile İnönü Caddesi'nde pijama, bornoz ve terlikle yürüyüş düzenleyen Kent Konseyi üyeleri, çağın hastalığına karşı vatandaşlara da önerilerde bulundular.

İki  hafta önce yapılan seçimle yenilenen Karabağlar Kent Konseyi, yeni döneme ilginç bir eylemle start verdi. Çağın hastalığına karşı dikkat çekmek ve halk arasında görsel farkındalık yaratmak amacıyla bir araya gelen Karabağlar Kent Konseyi Emekli Meclisi,  İnönü Caddesi'nde vatandaşlarile buluştu. Yaşlılarda sıkça görülen Alzheimer rahatsızlığının en belirgin özelliği olan unutkanlığı dile getirmek için giydikleri değişik kostümler ve birbirinden ilginç pankartlar ile sokağa çıkan Kent Konseyi yöneticileri, Karabağlar halkına Alzheimer'ı anlattı.

KARABAĞLAR UNUTMADI

Üçyol Meydanı'ndan Uğur Mumcu Parkı'na kadar yürüyen Karabağlar Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Yüksel Ak ve yönetim kurulu üyeleri düzenledikleri etkinlikle yüzyılın hastalığı Alzheimer konusunda Karabağlar halkını bilgilendirdi. Unutkanlığı dile getirmek amacıyla giydikleri bornoz, şort, terlik, pijama, farklı çift ayakkabılar ve hazırladıkları çeşitli pankartlar ile hastalığa karşı alınacak önlemler ve unutkanlığın giderilmesi için gerekli tedbirleri vatandaşlara aktardı.

HASTALIK 40 YAŞINDA DA ORTAYA ÇIKABİLİR"

Uğur Mumcu Parkı içerisinde kurulan stantta Karabağlar sakinlerine dağıtılan broşürlerle de Alzheimer'a dikkat çekildi. Bu konuda açıklamalarda bulunan  Yürütme Kurulu Üyesi Selvinaz Ömür, hastalığın artık 40’lı yaşlarda görülmeye başlandığını söyledi. Ömür,  "Yaptığımız eylemde özellikle kıyafetlerimiz sayesinde halk arasında hastalığa karşı önemli bir farkındalık yaratmayı başardık. Görsel olarak da Karabağlar halkının ilgisini çektik ve amacımıza ulaştık. Biz insanlara Alzheimer olmadan önlem almanın önemini anlatmaya çalışıyoruz. Eskiden 60-70 yaşları arasında görülen bu rahatsızlık artık 40 yaşındaki bireylerde görülmeye başladı, riskler arttı. Alınabilecek önlemleri anlatarak insanları hastalığın önüne nasıl geçileceği konusunda bilgilendirmek için böyle bir eylem düzenledik" dedi.

"ALZHEİMER SAKLANACAK YA DA UTANILACAK BİR HASTALIK DEĞİL"

Orta yaş ve üstü nüfusun yoğunlukta olduğu İzmir'de hastalığın daha yaygın olarak görülebileceğini vurgulayan Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Sekreteri Gülen Merez ise, Alzheimer’ın saklanacak ya da utanılacak bir hastalık olmadığını söyledi. Karabağlar Kent Konseyi’ni örnek çalışması nedeniyle kutlayan Merez hastalıkla ilgili şu bilgileri verdi: "Alzheimer maalesef tüm dünyada yoğunlaşarak artan bir hastalık. Satılan ilaç rakamlarından elde edilen bilgiye göre, Türkiye'de 400 bin, İzmir'de ise 6-7 bin Alzheimer hastası bulunuyor. Ancak, bu rakamların çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Hastalığını saklayan veya farkında olmayan bir çok insan var. Biz bu hastalığın ayıp olmadığını ve erken tanı sayesinde etkilerinin azaltılabileceğini ya da ilerlemesinin önüne geçilebileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Karabağlar Kent Konseyi'ni bu örnek çalışması nedeniyle tebrik ediyorum."

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv